02

Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Απορρέοντα από τη συνάντηση της  9/2/2015 ΠΟΕΔ-ΥΠΠ
Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
Μέσω ΔΔΕ
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Λευκωσία
Θέμα: Απορρέοντα από τη συνάντηση της 9/2/2015
Έντιμε κύριε,
Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας στις 9 Φεβρουαρίου, 2015, αποστέλλουμε, σε ξεχωριστά έγγραφα που επισυνάπτονται, τις παρατηρήσεις, τις απόψεις και τις αντιδράσεις του Δ.Σ. της Οργάνωσής μας στα θέματα που είχαν αποτελέσει αντικείμενο της συνάντησης :
1.    Γενικά θέματα στελέχωσης
2.    Πλήρωση κενών οργανικών θέσεων
3.    Αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί
4.    Παιδική Παραβατικότητα.
Β.    Με ξεχωριστά έγγραφα της Οργάνωσης, που επισυνάπτονται επίσης, υποβάλλονται, περαιτέρω, για ευνόητους λόγους, οι θέσεις της ΠΟΕΔ και για τα ακόλουθα ειδικότερα ζητήματα που τέθηκαν στα πλαίσια της εξέτασης των κύριων θεμάτων της συνάντησης :
1.    Ζώνες/Σχολεία Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας
2.    Συνδικαλιστικός χρόνος στελεχών ΠΟΕΔ.
Γ.    Σχετικά, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι το Δ.Σ. της Οργάνωσής μας έχει αναθέσει στη Γραμματεία να σας κοινοποιήσει την έντονη θέση του για την ανάγκη όπως όλα τα προαναφερόμενα θέματα εξεταστούν χωρίς καθυστέρηση και επιλυθούν, έτσι που τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται από την παρατεινόμενη εκκρεμότητα και/ή την αρνητική αντιμετώπισή τους να εκλείψουν. Με την ευκαιρία, εκφράζουμε ανησυχία για τις δημόσιες δηλώσεις σας που παρουσιάζουν κάποια από τα σοβαρά ζητήματα που εκκρεμούν, και για τα οποία ο διάλογος βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά του, ότι είναι έτοιμα να προωθηθούν σύντομα για εφαρμογή.
 Το Δ.Σ. κατέστησε σαφές ότι, λόγω και της σοβαρότητας των ζητημάτων που εγείρονται, αυτό δεν έχει άλλη διέξοδο παρά να προχωρήσει σε δυναμική διεκδίκησή τους, εφαρμόζοντας, αν χρειαστεί, όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, καθώς και της αναθεώρησης της συμμετοχής της Οργάνωσης στο διάλογο για θέματα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Παρακαλεί, γι’ αυτό, όπως έχει την απάντηση και/ή τις επίσημες θέσεις του Υπουργείου σας στο καθένα από αυτά, μέχρι τις 10 Μαρτίου, 2015, αφού αυτό θα επανέλθει, στις 12/3/2015, για να αξιολογήσει τις εξελίξεις.
Εν αναμονή της θετικής σας απάντησης, για την επίλυση και/ή την τροχοδρόμηση μέτρων ικανοποιητικής αντιμετώπισης των θεμάτων που περιλαμβάνονται στα συνημμένα έγγραφα της Οργάνωσης και την αποφυγή αχρείαστης αναστάτωσης στον ευαίσθητο χώρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης, διατελούμε,

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος,                                                       Ο Γ. Γραμματέας,
Φίλιος Φυλακτού                                     Απόστολος Αποστολίδης
 

Actions: E-mail | Permalink |