16

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 16/6/2016, η Έκτακτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση Μελών ΠΟΕΔ, που συγκλήθηκε από την Οργάνωση με σκοπό την παροχή, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιό της για την εφαρμογή δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, για τη δυναμική διεκδίκηση της επίλυσης των σοβαρών εκπαιδευτικών ζητημάτων που εξετάζονται στα πλαίσια του διαλόγου ΠΟΕΔ - Υπουργείου Παιδείας και τα οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων :

  1. Στην επιτακτική ανάγκη για στήριξη των παιδιών που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο αναλφαβητισμού στα Ελληνικά και στα Μαθηματικά,
  2. Στην πρόληψη και σωστή διαχείριση της αποκλίνουσας / παραβατικής συμπεριφοράς,
  3. Στη σωστή και απαιτούμενη υποστήριξη της τεράστιας επένδυσης εκατομμυρίων για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας,
  4. Στην απαιτούμενη στήριξη της διευθυντικής ομάδας για αποτελεσματικότερη διοίκηση των σχολικών μονάδων και
  5. Στην παροχή των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ενίσχυση της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας και σχολικής ζωής.

Ενώπιον της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης τέθηκε το ακόλουθο Ψήφισμα :

«Ενημερώθηκα για τη στασιμότητα που εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα σοβαρά εκπαιδευτικά ζητήματα που εξετάζονται στα πλαίσια του διαλόγου ΠΟΕΔ - Υπουργείου Παιδείας, την έλλειψη ουσιαστικής βούλησης από το Υπουργείο για τη διευθέτησή τους χωρίς άλλη καθυστέρηση και εξουσιοδοτώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή του και που θα κρίνει σκόπιμα, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, για τη δυναμική διεκδίκηση της επίλυσής τους».

Από την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας διαπιστώνεται ότι ποσοστό 89,53% των 2870 μελών που παραβρέθηκαν τοποθετείται υπέρ της παραχώρησης της εξουσιοδότησης που ζητήθηκε από το Δ.Σ., τη στιγμή που μόλις το 10,47% τοποθετήθηκε αρνητικά.

Η ηγεσία της Οργάνωσης συγχαίρει θερμά τα μέλη της για τη μαζική συμμετοχή τους στη Συνέλευση και τους ευχαριστεί για την ισχυρή εξουσιοδότηση που της παρέχουν, την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στους χειρισμούς της και, ασφαλώς, για τη συσπείρωση και την ενότητα του διδασκαλικού κόσμου. Η προσπάθειά διεκδίκησης και επίλυσης  των σοβαρών εκπαιδευτικών ζητημάτων που απασχολούν την Εκπαίδευση ενδυναμώνεται και ενισχύεται από τη βάση του Διδασκαλικού Κλάδου. Το Δ.Σ. της Οργάνωσης θα συνέλθει σύντομα για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα και να καταλήξει σε ανάλογες αποφάσεις, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του και με κάθε σεβασμό προς τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του Κλάδου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ.

Actions: E-mail | Permalink |