05
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 05/12/2012
Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και οι Σύνδεσμοι Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη Δημόσια Εκπαίδευση και πλήττει το δημόσιο σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί, ως λειτουργοί που αφιερωθήκαμε στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης, αντιδρούμε περισσότερο από κάθε άλλο και αγανακτούμε για τις όποιες μεθοδευμένες ενέργειες που, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, στοχεύουν στην περιστολή των δαπανών για την Παιδεία και στην περικοπή καινοτόμων προγραμμάτων ή σε άλλες διαφοροποιήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποψίλωση και την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί, ως υποστηρικτές και πρωτεργάτες της αναβάθμισης της κοινωνίας,  τασσόμαστε ενάντια σε κάθε ενέργεια που αμφισβητεί το ρόλο της Εκπαίδευσης ως του μέσου εκείνου που θα αποτελέσει την έξοδο από την κρίση. Απαιτούμε τη διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων ώστε αυτή να μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.
Θεωρούμε ότι η μείωση του προσωπικού των σχολείων, μέσα από διαδικασίες αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση της διασφάλισης για την Εκπαίδευση των αναγκαίων μέσων για επιτέλεση των σκοπών της.
Πολιτικές της ΤΡΟΪΚΑ οι οποίες υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση και ενδεχομένως θα υιοθετηθούν από τη Βουλή, που καταστρέφουν τη νέα γενιά, προσθέτοντας, με απάνθρωπο τρόπο, μαζί με τους τόσους άλλους στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας, και μεγάλες ομάδες εκπαιδευτικών, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές.

Για τις Οργανώσεις :
ΠΟΕΔ        :                Φίλιος Φυλακτού, Πρόεδρος
ΟΕΛΜΕΚ    :                Δημήτρης Ταλιαδώρος, Πρόεδρος
ΟΛΤΕΚ    :                Στέφανος Σάββα, Πρόεδρος



Actions: E-mail | Permalink |