16

                                                                                                         16 Απριλίου 2018

Aνακοίνωση ΠΟΕΔ για τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και την απεργιακή   κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά

Η ΠΟΕΔ, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της στις 28 Μαρτίου 2018, επαναλαμβάνει τη θέση της για την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου και τη διασύνδεσή του με το πρωινό. Παράλληλα υποστηρίζει την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της Αγοράς Υπηρεσιών στην εκπαίδευση και ζητά την αναγνώριση της υπηρεσίας υπό προϋποθέσεις. Θεωρούμε ότι τα πιο πάνω  έχουν επιφέρει σωρεία εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, αποδυναμώνοντας το θεσμό.

Σε σχέση με την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα, διευκρινίζουμε ότι η ΠΟΕΔ παρόλο που δεν συμμετείχε στη λήψη της πιο πάνω απόφασης, καλεί τα μέλη της ως ένδειξη συμπαράστασης να μην εργαστούν κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Ταυτόχρονα καλεί την Επίσημη Πλευρά να προχωρήσει άμεσα σε δομημένο διάλογο με την ΠΟΕΔ, με σαφή χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, με στόχο την επίλυση των πιο πάνω θεμάτων και την αναβάθμιση του θεσμού, το συντομότερο δυνατόν.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ 

Actions: E-mail | Permalink |