(ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

NO Image:
11
Λανθασμένοι χειρισμοί ΥΠΑΝ και Κυβέρνησης υπονομεύουν την Επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Η ΠΟΕΔ και οι Οργανωμένοι Γονείς, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω. ΥΠΑΝ και Κυβέρνηση υπονόμευσαν, μέσα από τους κακούς χειρισμούς τους, μια εκπαιδευτική πολιτική, που η φιλοσοφία της είναι σωστή, αφού έχει θετικό αντίκτυπο τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και έχει καταλήξει, αδίκως, σε πεδίο σύγκρουσης.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
05
Επέκταση Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης – Καταδικάζουμε  την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη κινδυνολογία που έχει αναπτυχθεί από τον Υπουργό Παιδείας

Μετά την καταψήφιση από τη Βουλή, της αναπομπής της Νομοθεσίας για σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, ΠΟΕΔ και Οργανωμένοι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης, σημειώνουν τα εξής: Θέση των δύο Οργανώσεων ήταν και είναι η καθιέρωση, θεσμοθέτηση και εφαρμογή της Δωρεάν Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από τα 4 έτη, με σωστό σχεδιασμό, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου. Όλες οι εισηγήσεις και τοποθετήσεις των Οργανώσεων στηρίζονται σε αυτή τη βασική αρχή, κάτι που κατατέθηκε και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Επισημαίνουμε ότι, παρόμοιος σχεδιασμός, είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση της αύξησης του ορίου εισδοχής στο Δημοτικό, χωρίς να χρειαστεί η επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
09
ΠΟΕΔ: Παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τη Νομοθεσία που ψηφίστηκε για την προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Η ΠΟΕΔ σε σχέση με το Νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2022 από την ολομέλεια της Βουλής και αφορά την προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας πρόσβασης των παιδιών σε Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει τα ακόλουθα...

[Read the rest of this article...]

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΑ 4 ΕΤΩΝ, ΒΟΥΛΗ
Actions: E-mail | Permalink |
26
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που γίνεται για το θέμα της προς τα κάτω επέκτασης της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει για ακόμη μια φορά ότι η όποια επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, πρέπει να γίνει σωστά και σταδιακά μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζεται σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα πρόσβασης στο Δημόσιο Σχολείο της περιφέρειάς τους. Αυτή αποτελεί την πάγια θέση της Οργάνωσης.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
21
Πρόσκληση ΜΜΕ στην Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την Προδημοτική Εκπαίδευση, στο Προεδρικό Μέγαρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΠΟΕΔ  προσκαλεί τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 16:00. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και επίδοση ψηφίσματος στον ΠτΔ. Η διάρκεια της εκδήλωσης αναμένεται να είναι μία ώρα.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
16
Ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στην Εκπαίδευση

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι η ΠΟΕΔ και οι εκπαιδευτικοί, δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος προφανώς για δικούς του προσωπικούς λόγους, επιδιώκει την κρίση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας του. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο ίδιο προκλητικό ύφος, αλλά δεν θα το πράξουμε. Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι δημαγωγοί ή πολιτικοί. Δεν λειτουργούμε με προσωπικές ατζέντες, εξού και οι αποφάσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ληφθεί ομόφωνα από τα Συλλογικά Όργανα της ΠΟΕΔ. Η κοινωνία μάς κρίνει και η ιστορία θα καταγράψει ποιος παραπλανεί και ποιος αναζητά την αναταραχή, προφανώς με συγκεκριμένα κίνητρα. Για εμάς είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ΥΠΑΝ επιδιώκει την κρίση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
15
Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για θωράκιση του Δημόσιου Σχολείου.

Η στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Το Δημόσιο Σχολείο χρειάζεται τη δυναμική και άμεση στήριξή μας!  Επιβάλλεται η αντίδραση, όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και του κάθε πολίτη, που αντιλαμβάνεται ότι το αγαθό της Παιδείας δεν μπορεί να μετατραπεί σε κουπόνια! Χρειάζεται τη στήριξη και του κάθε γονέα, που αντιλαμβάνεται ότι του στερούν το δικαίωμα πρόσβασης του παιδιού του σε Δημόσιο Σχολείο. Πρώτοι εμείς οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να διαφυλάξουμε το δικαίωμα του κάθε παιδιού, ώστε να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σχολείο. Δίνουμε όλες και όλοι το παρόν μας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, η ώρα 16:00, έξω από το Προεδρικό. Έστω και την υστάτη, θα καλέσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της  Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
11
Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΠΟΕΔ – Διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό για Προδημοτική Εκπαίδευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χθεσινή του συνεδρία και αφού αξιολόγησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και η οποία αφορά τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης,  αποφάσισε ομόφωνα όπως, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, σε ώρα που θα καθοριστεί στη συνέχεια. Παράλληλα το ΔΣ ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει όπως προχωρήσει και σε Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην Οργάνωση για δυναμικά μέτρα αντίδρασης, σε περίπτωση που χρειαστεί.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
10
"Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ: ΠΩΣ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΠ/ΓΩΝ ΠΟΕΔ Λ/ΣΙΑΣ: "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ: ΠΩΣ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ" ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/22, 5.00- 6.30, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΠΟΕΔ, 

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
09
Η ΠΟΕΔ αντιτάσσεται στην προσπάθεια υπονόμευσης  της Δημόσιας Προδημοτικής Εκπαίδευσης

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε όπως πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για το ζήτημα της προς τα κάτω επέκτασης της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Σημειώνουμε για άλλη μια φορά ότι, η ΠΟΕΔ συμφωνεί με την προς τα κάτω ηλικιακή επέκταση του ορίου εισδοχής στην υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 χρόνων, όμως θέση της Οργάνωσης είναι ότι το κάθε παιδί δικαιούται να έχει πρόσβαση σε Δημόσιο Σχολείο. Ως εκ τούτου, η εν λόγω πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους σχεδιασμούς, ώστε να μην στερεί σε κανένα παιδί το δικαίωμα πρόσβασης στη Δημόσια Προδημοτική.

[Read the rest of this article...]

Actions: E-mail | Permalink |
Page 1 of 3First   Previous   [1]  2  3  Next   Last