Τελευταίες Ειδήσεις
Εκδήλωση ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - ΟΛΤΕΚ προς τιμή του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Oι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμή του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το Μεγαλειώδες συναπάντημα Μουσικής και Γραμμάτων, την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022, στις 7:30 μ.μ.  στο Λανίτειο Θέατρο Λεμεσού.

Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΕΔ δηλώνει την ετοιμότητά της για συμμετοχή σε διάλογο για διαχείριση προβλημάτων που προκύπτουν από την Πανδημία (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι δημόσιες εκκλήσεις, που πιθανόν να τύχουν παρερμηνείας και δημιουργούν εντυπώσεις, καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Είναι ευθύνη της πολιτείας να καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών που δικαιολογημένα απουσιάζουν, τη στιγμή που αυτά τα κενά, όλο αυτό το διάστημα, τα καλύπτουν οι εκπαιδευτικοί με συνεχείς αναπληρώσεις. Συνεπώς ως ΠΟΕΔ δεν αποδεχόμαστε τη μετακύλιση των ευθυνών του ΥΠΠΑΝ για το θέμα, στους εκπαιδευτικούς. Η ΠΟΕΔ δηλώνει την ετοιμότητά της να συμμετέχει σε ένα γόνιμο, θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο για τα πιο πάνω θέματα.

Διαβάστε περισσότερα
Στόχος παραμένει η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Ως ΠΟΕΔ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ενεργά τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας εκεί και όπου επιβάλλεται, με στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σημειώνουμε για άλλη μια φορά πως διαχρονικά η ΠΟΕΔ ουδέποτε επεδίωκε τη σύγκρουση ή την αντιπαράθεση. Παράλληλα σημειώνουμε ότι η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των σχολείων, ειδικότερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Καθήκον της ΠΟΕΔ παραμένει η πρόταξη θέσεων και επιχειρήματων, αλλά και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του Κλάδου, προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα
Συνέδριο ΠΟΕΔ Αμμοχώστου: "Η Λογοτεχνία ως Μέσο Ανάπτυξης της Δημιουργικής Γραφής και Έκφρασης: Πρακτικές Ιδέες Φιλαναγνωσίας για δασκάλους/λες και νηπιαγωγούς" (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Το Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Αμμοχώστου διοργανώνει συνέδριο με θέμα: "Η Λογοτεχνία ως Μέσο Ανάπτυξης της Δημιουργικής Γραφής και Έκφρασης: Πρακτικές Ιδέες Φιλαναγνωσίας για δασκάλους/λες και νηπιαγωγούς", το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022, στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας από τις 09:30 μέχρι τις 12:30.

Διαβάστε περισσότερα
Διοργάνωση 16ης Ημερίδας Παιδικής Λογοτεχνίας «Ιστορίες να ονειρεύεσαι...!» (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Το Πανεπιστήμιο Frederick (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής) και το Βιβλιοπωλείο Rivergate, σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε.Δ, και το Ελληνικό Τμήμα Ibby Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν τη 16η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ «Ιστορίες να ονειρεύεσαι..! με θέμα: «Συνταγές για μια παραμυθοσαλάτα! Υλικά: Χιούμορ, περιπέτεια, μαγεία, φαντασία, παιγνίδι, χρώματα...!», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022, ώρα 9:00-12:45, μέσω της διαδικτυακής Πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

Διαβάστε περισσότερα
Ζητούμενο ο διάλογος με στόχο τη στήριξη των σχολικών μονάδων (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ για άλλη μια φορά σημειώνει ότι το ζητούμενο είναι η ουσιαστική στήριξη των σχολικών μας μονάδων, οι οποίες λόγω των συνεπειών της πανδημίας βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Στόχος της Οργάνωσής μας ήταν και παραμένει η επίλυση των προβλημάτων και όχι η σύγκρουση. Σε συνέχεια δημόσιων δηλώσεων για ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΠΑΝ για εκτόνωση της κρίσης, η οποία έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Παιδείας, η Οργάνωση επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της να καταθέσει εκ νέου τις θέσεις της.

Διαβάστε περισσότερα
"ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ": ένα παραμύθι με δυνατά μηνύματα, για φιλανθρωπικό σκοπό (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022) (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ), (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η ΠΟΕΔ προωθεί το εθελοντικό και φιλανθρωπικό έργο των μελών της, προβάλλοντας έτσι τον πολύπλευρο και πολυδιάστατο ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος της κοινωνίας μας. 

Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΕΔ καλεί το ΥΠΠΑΝ σε διάλογο και κάνει έκκληση προς τους γονείς να στηρίξουν την αυριανή στάση διαμαρτυρίας (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Καλούμε τους Οργανωμένους Γονείς αλλά και όλους τους γονείς να συμπορευθούν μαζί μας, γιατί ο στόχος είναι κοινός: η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να προχωρήσει σε άμεσες λύσεις για να στηριχθεί έμπρακτα και άμεσα το Δημόσιο Σχολείο, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα
Στάση εργασίας ΠΟΕΔ, την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Βάσει και των προηγούμενων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της συντριπτικής εξουσιοδότησης της βάσης των μελών της Οργάνωσης για δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων της ΠΟΕΔ, την οποία το Δ.Σ. πήρε από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως προχωρήσει την ερχομένη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, σε στάση εργασίας των μελών της Οργάνωσης, μεταξύ των ωρών 7:30 π.μ και 8:25 π.μ.. Ως εκ τούτου, όλα τα μέλη της ΠΟΕΔ τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα προσέλθουν στην εργασία τους στις 8:25 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση αποκοπής Φεβρουαρίου 2022 για το Ταμείο Αλληλεγγύης και Βοήθειας για τα μέλη οικογενειών αποθνησκόντων δασκάλων (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Τον Φεβρουάριο θα γίνει αποκοπή από όλα τα μέλη του Ταμείου του ποσού των €17,  που αποτελεί τη συνεισφορά για βοήθεια και αρωγή των μελών της οικογένειας του αποβιώσαντος μέλους Άγγελου Πετρίδη, ο οποίος απεβίωσε στις 13/1/2022. Ταυτόχρονα, όσα μέλη της ΠΟΕΔ επιθυμούν να εγγραφούν και ως μέλη του ταμείου για να συνεισφέρουν και αυτοί σε περίπτωση θανάτου μέλους του ταμείου, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής μέλους

Διαβάστε περισσότερα
Page 10 of 100First   Previous   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •