Τελευταίες Ειδήσεις
Παραχώρηση άδειας σε συμβασιούχους των ολοήμερων και αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στις εξετάσεις Διορισίμων (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, παρακαλούμε όπως δοθεί το δικαίωμα για παροχή της σχετικής άδειας στους επηρεαζόμενους συμβασιούχους συναδέλφους που εργάζονται στα ολοήμερα σχολεία και στους αντικαταστάτες συναδέλφους, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες ή δυσμενής διάκριση. 

Διαβάστε περισσότερα
Μείωση διδακτικού χρόνου εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης στη βάση των συμφωνηθέντων ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, στη βάση και της συμφωνίας ΠΟΕΔ με ΥΠΑΝ, ο διδακτικός χρόνος των απλών εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, μειώνεται κατά δύο (2) διδακτικές περιόδους στα δεκαπέντε (15) και στα εικοσιένα (21) χρόνια υπηρεσίας. Επιπλέον, σημειώνεται στη συμφωνία ότι «Νοείται ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι ηλικίας πενήντα (50) ετών και άνω, οι  διδακτικές περίοδοι ανά εβδομάδα θα είναι εικοσιπέντε (25).

Διαβάστε περισσότερα
27ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΕΔ – ΔΟΕ στην Αλεξανδρούπολη Αιτήσεις για συμμετοχή (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ), (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ), (ΣΥΝΕΔΡΙΑ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 27ου Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη (περιλαμβάνεται εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη) από τις 02 Ιανουαρίου 2024 μέχρι τις 07 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα
Ανάγκη διαλόγου ΠΟΕΔ – ΕΕΥ με στόχο την έγκαιρη και ομαλή στελέχωση των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Σε σχέση με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας που αφορούσαν την προκήρυξη για διορισμούς/συμβάσεις μερικής απασχόλησης στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και τη διαχείριση που ακολούθησε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ στο πλαίσιο της αξιολόγησης των πρώτων ημερών λειτουργίας του θεσμού:

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Ζητούμενο η συνεχής στήριξη και αναβάθμιση του θεσμού του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χτεσινή του συνεδρία, αξιολόγησε τις πρώτες μέρες λειτουργίας των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων. Σημειώνεται με θετικό πρόσημο ότι από φέτος τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΣ) λειτουργούν απαλλαγμένα από το απαράδεκτο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, κάτι που αποτελούσε και διαχρονική θέση της Οργάνωσής μας. Σε ό,τι αφορά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους αλλά και σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό που προηγήθηκε αναφορικά και τις διαδικασίες στελέχωσής τους, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Αμμοχώστου: ΑΝΑΒΟΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023) (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

Η ΠΟΕΔ Αμμοχώστου σας ενημερώνει ότι η θεατρική παράσταση "3 αδέρφκια, 3 μήλα τζιαι ένας δράκος" που θα παρουσιαζόταν αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του XENION HIGH SCHOOL στο Παραλίμνι, αναβάλλεται λόγω ξαφνικού σοβαρού θέματος υγείας που προέκυψε σε βασικό μέλος της θεατρικής ομάδας. Η παράσταση θα γίνει σε νέα ημερομηνία που θα οριστεί αργότερα κατά την οποία τα εισιτήρια της παράστασης θα ισχύσουν κανονικά.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Διαβάστε περισσότερα
Παροχή αντιγράφων Ατομικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (ΑΠΕ) στους γονείς/κηδεμόνες παιδιών με ειδικές ανάγκες (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Αναφορικά με την παροχή αντιγράφων Ατομικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (ΑΠΕ) στους γονείς/κηδεμόνες παιδιών με ειδικές ανάγκες και σε συνέχεια της εγκυκλίου της ΔΔΕ, με ημερομηνία 14 Μαρτίου 2023 (ypp15331) και της οδηγίας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Αρ. Φακ.: 07.16.006.001), μετά από συνεννόηση της ΠΟΕΔ με το ΥΠΑΝ, η Οργάνωση ενημερώνει τα μέλη της, τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Λευκωσίας: ΘΕΜΑ : Κλαδικές Επιτροπές (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Λευκωσίας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επαναλειτουργία των Κλαδικών της Επιτροπών, για την καινούρια σχολική χρονιά 2023-24.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Λευκωσίας: Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού, 5 Οκτωβρίου 2023 (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)

Η Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού, καθιερώθηκε ως φόρος τιμής προς τους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπενθυμίζει την επέτειο υιοθέτησης της Αναφοράς της UNESCO (1966) για την Επαγγελματική Υπόσταση των Εκπαιδευτικών, καθορίζοντας τα δικαιώματα, τις ευθύνες τους, καθώς και τα πρότυπα για την εκπαίδευση και τις συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα
Διήμερο συνέδριο με θέμα «Προγράμματα φιλαναγνωσίας σε σχολικές μονάδες και βιβλιοθήκες» (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023) (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ), (ΣΥΝΕΔΡΙΑ)

O Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την ΠΟΕΔ και χορηγό το Υφυπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει διήμερο συνέδριο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2023, στο οίκημα της Π.Ο.Ε.Δ. και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα
Page 4 of 100First   Previous   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •