04. Ο προγραμματισμός του δασκάλου (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Ο προγραμματισμός που έχουμε υποχρέωση και πρέπει να ετοιμάζουμε είναι ο εβδομαδιαίος ή δεκαπενθήμερος προγραμματισμός. Τον προγραμματισμό αυτό οφείλουμε να τον έχουμε πάντα και να τον θέτουμε υπόψη και του διευθυντή του σχολείου. Ο ημερήσιος προγραμματισμός αποτελεί ευθύνη του δασκάλου, γι’ αυτό και δε συνεπάγεται υποχρέωση να παρουσιάζεται σε οποιοδήποτε προϊστάμενο.

Διαβάστε περισσότερα
03. Ενημέρωση των συναδέλφων – Οδηγίες της Οργάνωσης (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Η Οργάνωση έθεσε ήδη σ’ εφαρμογή διάφορους τρόπους για ταχεία επικοινωνία (ιστοσελίδα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικές κρατήσεις και πληρωμές για τα Εξοχικά, φαξ, τηλεφωνικά μηνύματα SMS κτλ.), ενώ επεξεργάζεται, σχετικά, και άλλους, με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΕΔ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η ηγεσία της Οργάνωσής μας σας στέλλει εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Η νέα σχολική χρονιά ελπίζουμε να βρίσκει όλους με υγεία και έτοιμους, όπως πάντα, για προσφορά στην παιδεία του τόπου μας, έτσι που να κρατήσουμε ψηλά το κύρος της δημόσιας εκπαίδευσης. Διαβάστε περισσότερα
02. Τήρηση Κανονισμών και οδηγιών της Προϊστάμενης Αρχής (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Είναι φανερό πως, όπου υπάρχουν οδηγίες της ΠΟΕΔ σε οποιοδήποτε θέμα για το οποίο παρατηρείται διαφωνία με την Επίσημη Πλευρά, οι οδηγίες αυτές της Οργάνωσης θα πρέπει να εφαρμόζονται πιστά, ώστε ο Κλάδος να παρουσιάζεται ενωμένος στη διεκδίκηση των δικαίων του.

Διαβάστε περισσότερα
01. Διδασκαλικός Σύλλογος (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με βάση τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων «Ο διδασκαλικός σύλλογος αποτελεί το ανώτατο σώμα μέσα στο σχολείο και έχει την ευθύνη για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών στόχων, όπως καθορίζονται από την πολιτεία και τις εκπαιδευτικές αρχές».

Διαβάστε περισσότερα
Κρίση στην Παιδεία… (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012) (ΑΡΘΡΑ)
Αυτή κάθε αυτή η καθημερινή εκπαιδευτική πράξη θα επηρεαστεί αρνητικά σε μεγάλο βαθμό και συνεπακόλουθα δε θα μείνει αλώβητη η ομαλή και παραγωγική λειτουργία και αποτελεσματικότητα των σχολείων. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του. Η κοινωνία και η ιστορία θα μας κρίνει.  
Φίλιος Φυλάκτού Πρόεδρος ΠΟΕΔ Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΕΔ απορρίπτει ισοπεδωτικές προσεγγίσεις και τυφλά κτυπήματα που πλήττουν το κοινωνικό κράτος και αποψιλώνουν την Παιδεία (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)
Η Οργάνωση καθορίζει την στρατηγική της μέσα από εσωτερικό διάλογο και σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, ενόψει των συζητήσεων για τα προτεινόμενα μέτρα της Τρόικα. Διαβάστε περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔ-ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

ΠΟΕΔ και οργανωμένοι γονείς βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα με κοινούς στόχους και επιδιώξεις.

Διαβάστε περισσότερα
Κοινό μέτωπο ΠΟΕΔ και οργανωμένων γονέων. Δελτίο Τύπου Δημοσιογραφικής Διάσκεψης. (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

«Θωρακίζουμε το Δημόσιο σχολείο, δηλώνουμε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια για εκπτώσεις στην Παιδεία»

Διαβάστε περισσότερα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΕΔ την ερχόμενη εβδομάδα με συνομοσπονδίες Γονέων Νηπιαγωγείων, Ειδικής Εκπαίδευσης και Δημοτικής & ΔΗΣΥ. (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔ με Συνομοσπονδίες Γονέων την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔ με ΔΗΣΥ την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διαβάστε περισσότερα
Page 100 of 100First   Previous   91  92  93  94  95  96  97  98  99  [100]  Next   Last