Μουσείο Βάσας
Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο - Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία" (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΑΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Το Μουσείο Εκπαίδευσης ΠΟΕΔ, στη Βάσα Κοιλανίου στην Κύπρο συνδιοργανώνει το "Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο - Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία".


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Εκπαίδευσης – ΠΟΕΔ στο χωριό Βάσα Κοιλανίου για τη σχολική χρονιά 2012-2013 (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012) (ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΑΣ)
Το Μουσείο Εκπαίδευσης θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή.
Κάθε μέρα μπορούν να φιλοξενούνται στο μουσείο έως δύο τμήματα (50 μαθητές/τριες, μέγιστος αριθμός 25 παιδιά σε κάθε εφαρμογή του προγράμματος).

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το μουσείο θα πρέπει να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο τηλεομοιότυπο 25307210 και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς για διευθέτηση της μέρας και ώρας της επίσκεψης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

(Επισυνάπτεται μενού και τιμές των εστιατορίων, όπως μας έχουν δοθεί από τα τρία εστιατόρια της Βάσας. Ισχύουν ακριβώς οι ίδιες τιμές και το ίδιο μενού και στα τρία εστιατόρια).   


ΙΣΤΟΡΙΑ του χωριού Βάσα (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011) (ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΑΣ)
Η Βάσα είναι ένα από τα σημαντικότερα αμπελοχώρια της περιοχής και φημιζόταν και σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους για τα αμπέλια της. Αναφορά κάνει ο Μας Λατρί για την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων βασιώτικης σταφίδας
Μουσείο ΠΟΕΔ επισκέψεις στη Βάσα 2010-2011 (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010) (ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΑΣ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

2010-2011 Εστιατόρια στη Βάσα τιμοκατάλογος

Η ΠΟΕΔ ανακοινώνει ότι τα δημοτικά σχολεία μας μπορούν να επισκέπτονται το Εκπαιδευτικό Μουσείο της ΠΟΕΔ «Το σχολείο στη Βάσα θυμάται…», που βρίσκεται στην κοινότητα Βάσας Κοιλανίου, στα κρασοχώρια Λεμεσού, από τις 18 Οκτωβρίου 2010 και έπειτα......


Προσφώνηση στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη «Το σχολείο της Βάσας θυμάται» Του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου 3/3/2010 (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010) (ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΑΣ)
Η Βάσα διαθέτει πλούσια παράδοση στην καλλιέργεια της Βυζαντινής Μουσικής, παρουσιάζει μεγάλο αριθμό ιερατικών κλήσεων ακόμα και στη σημερινή υλιστική εποχή, ανέδειξε κατά καιρούς πολλούς ανθρώπους του πνεύματος, αποπνέει με τα κτίρια, ιδιαίτερα την εκκλησία της, μιαν αρχοντιά και μια μεγαλοπρέπεια
Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Αντρέα Δημητρίου στα εγκαίνια του Μουσείου ΠΟΕΔ με τίτλο «το Σχολείο στη Βάσα θυμάται» 27/09/2010 (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010) (ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΣΑΣ)
Ο επισκέπτης μέσα από το έργο των τεσσάρων αυτών προσωπικοτήτων μαθαίνει για τη ζωή και το έργο των δασκάλων της τότε εποχής. Για το πώς η ελληνική παιδεία κρατήθηκε ζωντανή και ακμαία, πώς διαδόθηκε και αναπτύχθηκε στα δύσκολα χρόνια της ιστορίας του νησιού.