Τελευταίες Ειδήσεις
ΠΟΕΔ ΠΑΦΟΥ: Δήλωση ενδιαφέροντος εκπαιδευτών χορευτικού και φωτογραφικού ομίλου. (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015) (ΕΕ ΠΑΦΟΥ)

Το Επαρχιακό Γραφείο ΠΟΕΔ Πάφου ανακοινώνει τη λειτουργία του χορευτικού και φωτογραφικού ομίλου. Ως εκ τούτου, καλεί όσους συναδέλφους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να διδάξουν σε κάποιον από τους δύο ομίλους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον πρόεδρο του  Ε.Γ ΠΟΕΔ Πάφου Γιώργο Γεωργιάδη (99699049) ή στο Γραμματέα Χριστοφή Κισούρη (99453671), το αργότερο μέχρι τις 9 Μαρτίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Απορρέοντα από τη συνάντηση της 9/2/2015 ΠΟΕΔ-ΥΠΠ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Δ.Σ. κατέστησε σαφές ότι, λόγω και της σοβαρότητας των ζητημάτων που εγείρονται, αυτό δεν έχει άλλη διέξοδο παρά να προχωρήσει σε δυναμική διεκδίκησή τους, εφαρμόζοντας, αν χρειαστεί, όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, καθώς και της αναθεώρησης της συμμετοχής της Οργάνωσης στο διάλογο για θέματα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Διεθνής Έρευνα TIMSS (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο που να εξυπηρετείται ο πραγματικός σκοπός της συμμετοχής στην Έρευνα και, σε καμιά περίπτωση, για τη δημιουργία εντυπώσεων και εκμετάλλευσή τους για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών και Παιδική Πορνογραφία (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι η πιο πάνω πρακτική, της απευθείας δηλ. καταγγελίας από τους εκπαιδευτικούς προς την Αστυνομία και ή το Γραφείο Ευημερίας, δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα στο περιβάλλον του σχολείου και προκαλεί την εχθρότητα των επηρεαζόμενων γονιών, με συνεπακόλουθους σοβαρούς, σε πολλές περιπτώσεις, κινδύνους για την ασφάλειά τους, ή και ψευδείς καταγγελίες εναντίον τους, υποβάλλουμε ότι αυτή θα πρέπει να διαφοροποιηθεί κατάλληλα, ώστε οποιαδήποτε καταγγελία να υποβάλλεται, υπηρεσιακά, προς το ΥΠΠ, απ’ όπου και να διαβιβάζεται, εμπιστευτικά, στην Αστυνομία και το αρμόδιο Γραφείο Ευημερίας.
 

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΖΕΠ (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Δεν σας κρύβουμε ότι δεν έχουμε πεισθεί ότι οι όροι απασχόλησης προσωπικού μέσα από τέτοια Προγράμματα διαλαμβάνουν απαραίτητα την εφαρμογή του συστήματος της αγοράς υπηρεσιών, ενώ ενδιαφερόμαστε να εξετάσουμε και να διαπιστώσουμε, ταυτόχρονα, αν προσφέρεται οποιαδήποτε θεραπεία σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεσή τους.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Πληροφορίες για λεωφορεία (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

Οι συνάδελφοι από τις επαρχίες Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου θα μπορούν να μεταβούν στη Λευκωσία με λεωφορεία ή με άλλες διευθετήσεις για τις οποίες φροντίζουν οι ΕΕ ΠΟΕΔ με τις αντίστοιχες της ΟΕΛΜΕΚ. Παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους προέδρους των ΕΕ ΠΟΕΔ για να δηλώσουν συμμετοχή:

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Παιδική παραβατικότητα και βία στα σχολεία Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Συγκεκριμένα, καταγράφεται αύξηση παιδικής επιθετικότητας και βίας, ακόμα και από την ηλικία του νηπιαγωγείου. Την ίδια ώρα, σημειώνεται μείωση των δαπανών για την υποστήριξη των σχολείων τόσο για παροχή πρόσθετου διδακτικού χρόνου (δάσκαλοι για παραβατικότητα: δεν υλοποιήθηκε η εξαγγελία) όσο και για διορισμό σχολικών συνοδών.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Πλήρωση κενών οργανικών θέσεων (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ απορρίπτει τη διασύνδεση της αυτονόητης πλήρωσης οργανικών θέσεων, προαγωγών και μονιμοποιήσεων, με την οποιαδήποτε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, ιδιαίτερα δε με την Προτεινόμενη Πρόταση για Νέο Σύστημα Διορισμού Εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού: Απορρέοντα από τη συνάντηση για τη Στελέχωση Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015 αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή στην οποία καταγράφουμε σειρά ζητημάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας και στα οποία επιθυμούμε να σημειώσουμε κάποια πράγματα ή να ζητήσουμε περαιτέρω διευκρινίσεις και εξηγήσεις.
Η σωστή και έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων σχετίζεται άμεσα τόσο με την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους όσο και με την αποτελεσματικότητα της καθημερινής εκπαιδευτικής πράξης.
 

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την Τετάρτη 4 του Μάρτη ώρα 5 μ.μ στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015) (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

Στις 4 και 5 του Μάρτη πρόκειται να συνέλθει στην Κύπρο η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με αυτή την ευκαιρία οι Συνδικαλιστικές και Κοινωνικές Οργανώσεις που συναποτελούν την Πλατφόρμα “Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί” έχουν αποφασίσει την διοργάνωση μεγάλης παγκύπριας κοινωνικής κινητοποίησης διαμαρτυρίας προς τις πολιτικές σκληρής λιτότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τρόικας την Τετάρτη 4 του Μάρτη ώρα 5 μ.μ στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα
Page 100 of 100First   Previous   91  92  93  94  95  96  97  98  99  [100]  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •