Τελευταίες Ειδήσεις
ΠΟΕΔ: Επιστολή προς τους Γονείς (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Η Οργάνωση εκφράζει τη λύπη της αν, αναπόφευκτα, τα μέτρα που θα εφαρμόσει θα ταλαιπωρήσουν και τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων μας, διευκρινίζοντας εντούτοις ότι η επιλογή του χρόνου εφαρμογής του μέτρου έγινε με σκοπό να περιορίσει, κατά το δυνατό, αυτή την ταλαιπωρία.
Διαβάστε περισσότερα
Το σκεπτικό της αντίδρασης της ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Η ΠΟΕΔ θέτει ως μοναδική προϋπόθεση για επίλυση της εργασιακής διαφοράς την επαναφορά από το Υπουργείο Παιδείας της πάγιας τακτικής που επικρατούσε μέχρι σήμερα έτσι ώστε φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια οι Αντικαταστάτες να απασχολούνται για πλήρες ωράριο, όπως πλήρες ωράριο είναι και εκείνο του εκπαιδευτικού τον οποίο αυτοί αντικαθιστούν.

Η ανακοίνωση σε pdf

Διαβάστε περισσότερα
Δίωρη Στάση Εργασίας των Εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης Για τον χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η ΠΟΕΔ δεν έχει άλλη διέξοδο παρά να αντιδράσει με δυναμικά μέτρα, όπως εξάλλου, είχε προειδοποιήσει, γι’ αυτό και εξαγγέλλει στάση εργασίας όλων των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, 2014, από τις 07.30 ως τις 09.00, καλώντας, ταυτόχρονα, την Επίσημη Πλευρά να επανεξετάσει τη θέση της, ώστε η αναπότρεπτη, διαφορετικά, κατάσταση έντασης που θα δημιουργηθεί στα σχολεία να αποφευχθεί.
Διαβάστε περισσότερα
Διάσκεψη Τύπου για το χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Η ΠΟΕΔ συγκαλεί Διάσκεψη Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης, Λεωφ. Μακαρίου 18 (Ε΄ όροφος), στη Λευκωσία.

Κατά τη Διάσκεψη θα γίνει ενημέρωση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σ’ ό,τι αφορά το χρόνο απασχόλησης των Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Καταρτισμός Παγκύπριων Κλαδικών Επιτροπών (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η συγκέντρωση των επαρχιακών κλαδικών επιτροπών για ανάδειξη των παγκύπριων κλαδικών επιτροπών θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο Κοφίνου σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:
Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ ΛΕΜΕΣΟΥ: Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, διοργανώνει το Πρώτο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο. (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014) (ΕΕ ΛΕΜΕΣΟΥ), (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)

Μια σημαντική στιγμή για τους λάτρεις του παραμυθιού, των μύθων, των ιστοριών και των λαϊκών αφηγήσεων!

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2014. Θα συμμετέχουν αφηγητές/παραμυθάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τις εκδηλώσεις στηρίζουν ο Δήμος Λεμεσού, η ΠΟΕΔ, το Ίδρυμα ARTOS, το Νηπιαγωγείο «Ο Γαλάζιος Πύργος».

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Χρόνος απασχόλησης Αντικαταστατών. Μέχρι την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014 αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα θα εφαρμοστούν μέτρα αντίδρασης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)
Το αίτημά της ΠΟΕΔ δεν βρήκε τη δέουσα ανταπόκριση, παρά και την προειδοποίηση που τέθηκε από το Δ.Σ. της να προχωρήσει, αν χρειαστεί, στην επιβολή δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένων και απεργιακών, για τη διεκδίκηση της επίλυσης του θέματος.
Η ΠΟΕΔ αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει την κοινή γνώμη και, ιδιαίτερα, τους γονείς, για την πιθανότητα να προκληθεί, όχι εξ υπαιτιότητάς της, ανεπιθύμητη ένταση στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, σε περίπτωση που η εκκρεμότητα θα συνεχιστεί.
Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΠΙ για Παραλαβή και επιστροφή υλικού για τη διεξαγωγή του Προγράμματος Λειτουργικού Αλφαβητισμού (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Ως ΠΟΕΔ, επισημάναμε τη διαφωνία μας με το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Π.Ι. με Αρ. Φακ. ΚΕΕΑ 7.4.01.9 VI και ημερομηνία 3/10/2014 και απευθυνόμενοι στις διευθύνσεις των σχολείων ξεκαθαρίσαμε ότι η παραλαβή και επιστροφή του υλικού για το εν λόγω Πρόγραμμα δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη του σχολείου.
Διαβάστε περισσότερα
Εγκύκλιος ΠΟΕΔ για Σχολικά Ταμιευτήρια (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ)
Η Οργάνωση προτίθεται να ζητήσει και την εμπλοκή των οργανωμένων Γονέων, ώστε η προσπάθεια να τύχει γενικότερης αποδοχής και της στήριξης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ως τότε, σας καλούμε να συνεχίσετε να εφαρμόζετε το θεσμό με τη μορφή που είχε ως σήμερα, εν αναμονή οδηγιών για τις όποιες αλλαγές θα συμφωνηθούν και οι οποίες θα δώσουν μια νέα δυναμική στα Σχολικά
Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ: Ήρωες δάσκαλοι της Κύπρου (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)
Την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, στη γενέτειρά του Αλάμπρα, τελέστηκε η κηδεία του μέχρι πρόσφατα αγνοούμενου δασκάλου Παντελή Νικηφόρου. Ο Παντελής Νικηφόρος γεννήθηκε στην Αλάμπρα, στις 17 Νοεμβρίου 1941 και αποφοίτησε από την Π.Α.Κ. το 1962. Εργάστηκε ως δάσκαλος στον Κάψαλο Λεμεσού, στην Αλάμπρα, στο Πέρα Χωριό Νήσου, στη Σια και στη Δασούπολη.
Διαβάστε περισσότερα
Page 100 of 100First   Previous   91  92  93  94  95  96  97  98  99  [100]  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •