Τελευταίες Ειδήσεις
Θέση Δ.Σ. ΠΟΕΔ (22 Απριλίου) για Εκπαιδευτικές Πολιτικές που έχει εξαγγείλει πρόσφατα το ΥΠΠΑΝ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, στη συνεδρία του ημερομηνίας 22/04/2021, εξέτασε τις νέες εκπαιδευτικές πολιτικές τις οποίες ανακοίνωσε το ΥΠΠΑΝ και αφορούν μαθητές/ριες με μεταναστευτική βιογραφία, τα μέτρα στήριξης σχολείων Ορεινών και Απομακρυσμένων Περιοχών, την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Λειτουργικού Αναλφαβητισμού.

Διαβάστε περισσότερα
Πασχαλινές ευχές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειές τους αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Διαβάστε περισσότερα
Solidarity with the ETUCE Member organisation in Turkey, Egitim-Sen (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Together with Egitim-Sen - ETUCE member organisation in Turkey - POED calls on you to reverse your decision to pull out of Constantinople Convention on Prevention of Violence against Women and Domestic Violence and reaffirm your international commitment to protect and promote women’s and girls’ human rights and to preserve and defend universal and fundamental values.

Διαβάστε περισσότερα
Εργαστήριο Παιδικής Λογοτεχνίας για Εκπαιδευτικούς, με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Tο Πανεπιστήμιο Frederick, με υποστηρικτή το Βιβλιοπωλείο Rivergate, και την Π.Ο.Ε.Δ., διοργανώνουν Εργαστήριο Παιδικής Λογοτεχνίας με θέμα: ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: «Η αγάπη της παράξενης βασιλοπούλας και του ταξιδευτή με τη φωτεινή καρδιά» το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, ώρα 9:00-11:15, μέσω της διαδικτυακής Πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δυνατότητες Αφήγησης μέσω της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 6 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΣΥΝΕΔΡΙΑ)

H Έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στην ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (TEΠΑΚ), η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, η Europeana (Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη), το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της Κύπρου (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ), διοργανώνουν ένα μοναδικό σεμινάριο για τα δεδομένα της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης. 

Διαβάστε περισσότερα
ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ: Η Κλαίρη Αγγελίδου αφήνει όσο λίγοι το στίγμα της μέσα από την πλούσια δράση της (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ αποδίδουν ύστατο χαιρετισμό στην πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου

Διαβάστε περισσότερα
ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ εκφράζουν έντονη διαφωνία με το ενδεχόμενο κλεισίματος των Ιστορικών Εκπαιδευτηρίων Φανερωμένης (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και την έντονη διαφωνία μας με το ενδεχόμενο του κλεισίματος των σχολείων. Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει άμεσα τις όποιες ενέργειες ως προς αυτή την κατεύθυνση και να προσκαλέσει σε διάλογο τους εμπλεκόμενους φορείς (Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, Οργανωμένοι Γονείς, Σχολική Εφορεία Λευκωσίας, ΥΠΠΑΝ), με στόχο την αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα
Παρουσιάστηκε σήμερα στις Οργανώσεις η πρόταση για το Συνταξιοδοτικό (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών η προκαθορισμένη συνάντηση μεταξύ των ηγεσιών των Οργανώσεων του Κρατικού Τομέα και του Υπουργού Οικονομικών στην παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου.  

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Αμμοχώστου: Διαγωνισμός ζωγραφικής και ποιήματος προς τιμή του ήρωα δάσκαλου Φώτη Πίττα (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

H Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Αμμοχώστου αποφάσισε για φέτος, αντί του μνημοσύνου του ήρωα Φώτη Πίττα, που η διεξαγωγή του, λόγω των μέτρων για τον COVID-19, δεν μπορεί να γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια και θέλοντας να αποδώσει στον ήρωα την τιμή που του αξίζει, να γίνουν τα πιο κάτω:

 

1. Το κάθε τμήμα των σχολείων της επαρχίας μας, να αφιερώσει τουλάχιστον μία διδακτική περίοδο για να τιμήσει τη μνήμη του ήρωα.

2. Προσφορά €300 στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, εις μνήμη του ήρωα.

3. Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής και ποιήματος για τη ζωή και τη δράση του ήρωα Φώτη Πίττα: «Παιδιά και Εκπαιδευτικοί αποτυπώνουν σε χαρτί τη ζωή και την προσφορά του ήρωα δασκάλου Φώτη Πίττα».

Διαβάστε περισσότερα
Άμεση και ουσιαστική στήριξη των σχολικών μονάδων από την Πολιτεία: στόχος η φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ επανειλημμένα κατέθεσε, τόσο στα συναρμόδια Υπουργεία όσο και σε συναντήσεις με ειδικούς, σειρά από απόψεις και εισηγήσεις οι οποίες πιστεύουμε ότι θα βοηθούσαν στο να υπάρχει πλαίσιο ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα
Page 3 of 100First   Previous   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •