Τελευταίες Ειδήσεις
Καταβολή μισθοδοσίας αντικαταστατών (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, επιθυμούμε να σας αναφέρουμε ότι, για ακόμη μια φορά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην καταβάλλεται έγκαιρα η μισθοδοσία των αντικαταστατών.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση αποκοπής για το Ταμείο Αλληλεγγλυης και Βοήθειας για τα μέλη οικογενειών αποθνησκόντων δασκάλων (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021) (ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Τον Ιανουάριο θα γίνει αποκοπή από όλα τα μέλη του Ταμείου του ποσού των €17,  που αποτελεί τη συνεισφορά για βοήθεια και αρωγή των μελών της οικογένειας του αποβιώσαντος μέλους Ανδρούλας Γεωργίου Γιωργαλή, η οποία απεβίωσε στις 12/9/2020. Ταυτόχρονα, όσα μέλη της ΠΟΕΔ επιθυμούν να εγγραφούν και ως μέλη του ταμείου για να συνεισφέρουν και αυτοί σε περίπτωση θανάτου μέλους του ταμείου, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής μέλους.

Διαβάστε περισσότερα
Αντιφατικές αποφάσεις ως προς τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων – Εισηγήσεις ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Καλούμε το ΥΠΠΑΝ να στηρίξει έμπρακτα όλα τα σχολεία Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις μας, έτσι ώστε να συνεχίσει να παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως

Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΕΔ εκφράζει έντονο προβληματισμό για τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε σχέση με τη λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Σε μια χρονική περίοδο όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας επιβεβαιώνουν τη δυσκολία στην οποία βρισκόμαστε, λαμβάνονται αντιφατικές και λανθασμένες αποφάσεις σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα
Κοινή ανακοίνωση Οργανώσεων Κρατικού Τομέα για δηλώσεις ΟΕΒ για περικοπές μισθών κρατικών υπαλλήλων (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

Οι Οργανώσεις εκφράζοντας την έντονη απαρέσκειά τους για τις σχετικές αναφορές της ΟΕΒ υπογραμμίζουν ότι η Εργοδοτική Οργάνωση οφείλει να συνειδητοποιήσει άμεσα ότι δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως ο μόνος εκφραστής και ρυθμιστής των κοινωνικο-οικονομικών πραγμάτων και εξελίξεων στον τόπο μας και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αποδεχτούν οποιεσδήποτε σκέψεις για νέες μονομερείς και στοχευμένες αποκοπές εναντίον των συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών τους, κρατικών υπαλλήλων. 

Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΕΔ στηρίζει δειγματοληψία για εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για Ραφαήλ Στυλιανού και άλλους συνανθρώπους μας (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Η ΠΟΕΔ στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης και προσφοράς, είναι υποστηρικτής και συνδιοργανωτής προσπάθειας που καταβάλλεται για εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών για τον Ραφαήλ Στυλιανού αλλά και άλλους συνανθρώπους μας που το έχουν άμεση ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα
Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας Καλά Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη και ζεστασιά και μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά!

Διαβάστε περισσότερα
Επιβάλλεται να γίνουν πολλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στις Σχολικές Μονάδες (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Στόχος μας είναι η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας μέσα σε ασφαλείς σχολικές αίθουσες. Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Υπάρχουν θέματα που αναφύονται λόγω πανδημίας συνεχώς, χρήζουν άμεσης διευθέτησης και αφορούν σημαντικές παραμέτρους για την προστασία της υγείας τόσο των παιδιών όσο και εκπαιδευτικών. Για κάποια από αυτά δε, θεωρούμε ως ΠΟΕΔ πως η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίησή τους από το ΥΠΠΑΝ είναι αδικαιολόγητη.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ για την τεχνολογική αναβάθμιση των Σχολικών Μονάδων (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ παραμένουμε σταθερά προσηλωμένες στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει όλους τους προηγούμενους μήνες, που είναι να εξοπλιστούν κατάλληλα όλα τα σχολεία και να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά έχουν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, για να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
Οδηγίες ΠΟΕΔ για συγκέντρωση και αποστολή λογοτεχνικών βιβλίων για τα παιδιά στον Λίβανο (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 5/12/20 αναφορικά με τη συγκέντρωση βιβλίων για αποστολή στον Λίβανο (στην αγγλική, γαλλική ή αραβική γλώσσα), ενημερώνει τις σχολικές μας μονάδες για τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα
Page 6 of 100First   Previous   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •