Τελευταίες Ειδήσεις
Υποχρέωση της Πολιτείας η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών. Ταυτόχρονα, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι η πιο πάνω απαράδεκτη απόφαση, θα ανοίξει το δρόμο για αντίστοιχες πρακτικές σε ολόκληρη τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: σε τροχιά αντίδρασης με στόχο την προστασία του αγαθού της Δημόσιας Παιδείας (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χτεσινή του συνεδρία, μελέτησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τον τρόπο που επιχειρεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών. Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι η ΠΟΕΔ συμφωνεί πλήρως με την προς τα κάτω επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αλλά διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που το ΥΠΑΝ επιχειρεί να την εφαρμόσει.

Διαβάστε περισσότερα
Ικανοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων για το Συνταξιοδοτικό (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που υπέγραψαν τις συμφωνίες με το Κράτος για το Συνταξιοδοτικό Σχέδιο στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα «εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση χθες της κατ’ άρθρο συζήτησης των σχετικών Νομοσχεδίων ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ Λεμεσού: σεμινάριο «BRIGHT, η καλλιέργεια των δικαιωμάτων του παιδιού μέσα από το άθλημα της Καλαθόσφαιρας» για εκπαιδευτικούς  που διδασκουν Φυσική Αγωγη (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022) (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

H ΠΟΕΔ Λεμεσού και άλλοι φορείς, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «BRIGHT, Η καλλιέργεια των δικαιωμάτων του παιδιού μέσα από το άθλημα της Καλαθόσφαιρας». Το πρόγραμμα θα προυσιαστεί σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσική Αγωγή, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 16:00-18:00, στην Κλειστή Αίθουσα Γυμναστηρίου στο Λανίτειο Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα
KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Οργανώσεις ΟΗΟ (ΣΕΚ) – ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ) - ΠΑΣΥΔΥ – ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΣΑΚ και  ΣΥΠΥΚ, μετά από κοινή σύσκεψή τους εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση των δύο Νομοσχεδίων, σχετικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού, 5 Οκτωβρίου 2022 (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

«Η αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης ξεκινά από τους εκπαιδευτικούς». Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών γιορτάζουν σήμερα την 5η Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, μαζί με τα 85 εκατομμύρια Εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα
Κοινή Ανακοίνωση ΠΟΕΔ και Οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, πραγματοποίησαν συνάντηση τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022. Σκοπός της συνάντησης, η συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα Δημόσια Νηπιαγωγεία και τη Δημόσια Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
Εβδομάδα ασφαλούς στοιχήματος - Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ στηρίζει την Εβδομάδα Ασφαλο΄ύς Παιχνιδιού, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. 

Διαβάστε περισσότερα
Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού, 5 Οκτωβρίου 2022 - ΠΟΕΔ Λευκωσίας (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)

Η Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικού, διαχρονικά στοχεύει στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του επαγγέλματος. Οι εκπαιδευτικοί, από καταβολής κόσμου, προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις, να καθοδηγήσουν τα παιδιά, καθόλη τη διάρκεια φοίτησης τους στο σχολείο. Ημερολογιακά, η μέρα αυτή αποτελεί μια άριστη ευκαιρία, για εορτασμό κι ένδειξη εκτίμησης στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και επαγρύπνηση για όλα τα άλυτα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα
Κλαδικές Επιτροπές ΠΟΕΔ Λευκωσίας (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΠΟΕΔ Λευκωσίας, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την επαναλειτουργία των Κλαδικών της Επιτροπών για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23, από το μήνα Οκτώβριο. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η έκφραση των προβληματισμών κι ο εμπλουτισμός της δεξαμενής των απόψεων και εισηγήσεων σας, σ΄ ένα επίπεδο συλλογικό, για τα θέματα που απασχολούν τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες τις οποίες εκπροσωπείτε. Μέσα από αυτό το πρίσμα, απευθύνουμε προσωπική πρόσκληση στην καθεμιά και στον καθένα για εκ νέου δυναμική ενεργοποίηση, τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε περισσότερα
Page 7 of 100First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •