Τελευταίες Ειδήσεις
Επικοινωνία ΔΔΕ με σχολικές μονάδες / Εγκύκλιοι / Ανακοινώσεις (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, η ΠΟΕΔ θεωρεί ότι δικαίωμα πρόσβασης στις επίσημες οδηγίες και εγκυκλίους της ΔΔΕ και του ΥΠΠΑΝ θα πρέπει να έχουν, πέραν από τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Ως εκ τούτου, καταθέτουμε τη διαφωνία μας με την τακτική της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μόνο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, αφού κάτι τέτοιο δυσκολεύει πάρα πολύ τη λειτουργία τους.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΔΔΕ για αλλαγές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας ενημερώνουμε πως με τις αλλαγές που έγιναν φέτος  στον τρόπο λειτουργίας των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΟΣ), εντοπίζουμε τα πιο κάτω σοβαρά θέματα, τα οποία θεωρούμε ότι δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ΠΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Καλούνται οι νεοεκλεγέντες Γ.Α. της ΠΟΕΔ σε Εκλογική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στoν εξωτερικό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του εστιατορίου ΟΑSIS, στη Χοιροκοιτία, το Σάββατο, 24 του Οκτώβρη, 2020, στις 9.30 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα
Αλλαγή στον χρόνο των Τοπικών Συντονιστών του προγράμματος ΔΡΑΣΕ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με την ενέργεια αυτή της Διεύθυνσης Δημοτικής και ζητά όπως διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση για να συζητηθεί το όλο θέμα, πριν δημιουργηθούν τα  οποιαδήποτε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ΔΡΑ.Σ.Ε.. Σημειώνουμε εμφαντικά ότι ο χρόνος αυτός έπρεπε να αυξηθεί και όχι να μειωθεί.

Διαβάστε περισσότερα
Πολιτική για αποστολή αντικαταστατών στα σχολεία μας και δικαιώματα αντικαταστατών. (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, η αδυναμία διαχωρισμού των μαθητών/ριων σε άλλα τμήματα, τα μικρά σχολεία και μονοθέσια νηπιαγωγεία συνάρτηση των αυξημένων απουσιών εκπαιδευτικών λόγω πανδημίας, επιβάλλουν κατά την άποψή μας την αναθεώρηση της πολιτικής που ακολουθείται για αποστολή αντικαταστατών στα σχολεία μας.

Την ίδια στιγμή , έχουμε καταγράψει μερικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν εργασιακά δικαιώματα των αντικαταστατών, όπως π.χ. το δικαίωμα τους για άδεια ασθενείας, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση για την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων για άνοιγμα της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου. (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καταδικάζουν απερίφραστα την προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της Τουρκίας και των κατοχικών δυνάμεων για άνοιγμα της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς όλους τους κατοίκους της κατεχόμενής μας πόλης.

Διαβάστε περισσότερα
5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ θεωρούμε ότι καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη για αναγνώριση της αξίας και της   προσφοράς του Εκπαιδευτικού από την ίδια την κοινωνία και ενίσχυσης του επαγγελματικού του κύρους. Ειδικά φέτος μέσα από την κρίση της πανδημίας του Covid-19, οι Εκπαιδευτικοί ανέλαβαν την ευθύνη της παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης σ’ ένα εντελώς διαφορετικό και πρωτόγνωρο περιβάλλον, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας εντός της σχολικής κοινότητας.
Αφίσα για την Μέρα του Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα
Να σταματήσει το ΥΠΠΑΝ τις σκόπιμες δημόσιες απειλές και εκφοβισμούς για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Ενημερώνουμε τον διδασκαλικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη, ότι ο συνάδελφος εκπαιδευτικός, ο οποίος είχε διωχτεί πειθαρχικά από το ΥΠΠΑΝ και διασύρθηκε δημόσια με εμφανή σκοπιμότητα και ευθύνη του ΥΠΠΑΝ, μετά το θανατηφόρο ατύχημα μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, αποδείχθηκε ότι ουδεμία ευθύνη δεν είχε σχετικά με το τραγικό συμβάν και επομένως αθωώθηκε.

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΕΔ

Δίνουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα, κατά Επαρχιακό Γραφείο και κατά Κίνηση, των νεοεκλεγέντων Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ, όπως αυτοί αναδείχθηκαν στα πλαίσια της εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθη την Πέμπτη, 24/9/2020, για την ανάδειξη της ηγεσίας της Οργάνωσης για την προσεχή τριετία 2020 - 2023.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Νεοκλεγέντες Γενικοί Αντιπρόσωποι

Διαβάστε περισσότερα
Προδημοτική Εκπαίδευση - Δημόσια Νηπιαγωγεία: Έναρξη της σχολικής χρονιάς μέσα στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν ,λόγω της πανδημίας του COVID-19 (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναμένουμε τις ενέργειές σας για την άμεση διαφοροποίηση του «Συμπληρωματικού υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα νηπιαγωγεία», ώστε να γίνει σαφές, ξεκάθαρο, λειτουργικό και εφαρμόσιμο. Επίσης, αναμένουμε να διαφοροποιηθεί έτσι ώστε να προσαρμοστεί στην εκπαιδευτική πραγματικότητα των νηπιαγωγείων και να επιτρέπει την αποτελεσματική διαδικασία διδασκαλίας – μάθησης, χωρίς να προσβάλλει ή να καταστρατηγεί την παιδαγωγική φιλοσοφία, στην οποία στηρίζεται η λειτουργία των δημόσιων νηπιαγωγείων. Είναι επάναγκες να αναδιατυπωθεί το «Συμπληρωματικό υγειονομικό πρωτόκολλο για νηπιαγωγεία», στη βάση των πιο πάνω επισημάνσεων και εισηγήσεών μας.

Διαβάστε περισσότερα
Page 7 of 100First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •