Τελευταίες Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διευθυντών Σχολείων (ESHA 2022) : “School Leadership 2020+: Trends & Challenges”, 20–21 Μαΐου 2022, Ξενοδοχείο Parklane, Λεμεσός, Κύπρος (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ συνδιοργανώνει μαζί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Eυρωπαϊκό Συνέδριο της ESHA (European School Heads Association), με θέμα: “School Leadership 2020+: Trends & Challenges”, που απευθύνεται σε διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων όλων των βαθμίδων. Ως εκ τούτου η Οργάνωση ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των διευθυντών/ντριών-μελών της στο συνέδριο αυτό

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΥΠΠΑΝ για συζήτηση θεμάτων Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η Προδημοτική Εκπαίδευση, η οποία θεωρείται και η βάση της πυραμίδας του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιμετωπίζει σειρά ζητημάτων, των οποίων η επίλυση θα βελτίωνε σημαντικά περαιτέρω την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Αν και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Προδημοτική Εκπαίδευση είναι δεκάδες, πιο κάτω παραθέτουμε μερικά που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο στοχευμένου και ουσιαστικού διαλόγου με στόχο την επίλυσή τους.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΥΠΠΑΝ για ανάγκη κτηριακής αναβάθμισης σχολικών υποδομών (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, θα θέλαμε να καταθέσουμε την ανάγκη αναβάθμισης των σχολικών υποδομών.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ για συζήτηση θεμάτων Ειδικής Εκπαίδευσης και βελτίωση συνθηκών εργασίας Ειδικών Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και εν αναμονή της διεξαγωγής του απαιτούμενου διαλόγου για μετάβαση στην Ενιαία Εκπαίδευση, καταθέτουμε την ανάγκη έναρξης διαλόγου μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΠΑΝ με στόχο προς επίλυση ζητημάτων που αφορούν την υπάρχουσα κατάσταση στην Ειδική Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
Πασχαλινές ευχές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το ΔΣ ΠΟΕΔ εύχεται το Αναστάσιμο Φως να λάμψει σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ανάσταση αυτή να φέρει σε όλες και όλους ό,τι επιθυμούν! Ευχή για Ειρήνη σε όλο τον κόσμο και στην Κύπρο μας σύντομα να χτυπήσουν οι καμπάνες της λευτεριάς!

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε Υπουργό Μεταφορών: Νομοθεσία που αφορά παιδικά καθίσματα σε λεωφορεία για παιδιά κάτω των 6 ετών (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και ενόψει των χαλαρώσεων των πρωτοκόλλων και της έναρξης εκδρομών από τις σχολικές μονάδες, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε το πρόβλημα που προέκυψε με σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια και καθιστά τη διενέργεια εκδρομών από τα Νηπιαγωγεία μας εξαιρετικά δύσκολη.

Ως εκ τούτου ζητούμε όπως οριστεί συνάντηση με τη Γραμματεία ΠΟΕΔ προς συζήτηση του εν λόγω θέματος με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ: Αύξηση Διοικητικού Χρόνου Διευθυντικής Ομάδας σχολικών μονάδων (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε εκ νέου το πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔ που αφορά στην ανάγκη αύξησης του διοικητικού χρόνου των Διευθυντριών – Διευθυντών και τον κατά αντιστοιχία μηδενισμό του διδακτικού τους χρόνου. Επιτακτική ανάγκη είναι και η αύξηση του διοικητικού χρόνου των Βοηθών Διευθυντών/Διευθυντριών.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ: Διορισμός αντικαταστατών/ριών εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεις της εγκυκλίου ημερομηνίας 23 Φεβρουαρίου 2022, θα θέλαμε να σημειώσουμε την επιτακτική ανάγκη όπως η εν λόγω πρακτική διορισμού αντικαταστατών με πλήρες ωράριο, συνεχίσει τόσο μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς όσο και στην επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό προκύπτει από τις συνεχιζόμενες μεγάλες ανάγκες για αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που δικαιολογημένα απουσιάζουν.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ: Δημιουργία νέων Οργανικών θέσεων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική-Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση) – Μονιμοποιήσεις (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνεχεία προηγούμενων επιστολών της Οργάνωσης, τόσο προς εσάς όσο και προς τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ, ζητούμε όπως διευθετηθεί συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο σύναψης νέας συμφωνίας μεταξύ ΥΠΠΑΝ και ΠΟΕΔ για δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στη Δημοτική Εκπαίδευση (Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση).

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε Γενικό Διευθυντή ΥΠΠΑΝ: Σύστημα δήλωσης αναγκών αντικαταστάσεων σχολείων (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Με ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι διευθύνσεις των σχολείων θα μπορούν να δηλώνουν απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες τα δεδομένα της αντικατάστασης οποιαδήποτε μέρα ή ώρα, η όλη διαδικασία θα βελτιωθεί σημαντικά και θα μπορεί να διεξάγεται διαγωνισμός όλες τις μέρες της βδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου. Ταυτόχρονα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα μπορούν οι διευθύνσεις των σχολείων να καταγράφουν περισσότερα στοιχεία για κάθε αντικατάσταση, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες στους αντικαταστάτες και στις αντικαταστάτριες, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία επιλογής αντικαταστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα
Page 7 of 100First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •