Τελευταίες Ειδήσεις
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς: Η Διαχείριση των Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Με πολύ χαρά εγκαινιάζουμε την Τeacher Academy με την διοργάνωση του πρώτου σεμιναρίου με θέμα “Η διαχείριση των κρίσεων στη σχολική κοινότητα” το  οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ). Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ Ανδρέας Ζεργιώτης, Ειδικός Παιδαγωγός - Σχολικός Ψυχολόγος, M.Sc., Ph.D. τ. Σχολικός Σύμβουλος Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ για απεργιακή κινητοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Σε σχέση με την απεργιακή κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα και αρχίζει από αύριο, διευκρινίζουμε ότι η ΠΟΕΔ προτρέπει τα μέλη της που εργάζονται και στα ΠΟΣ ως αυτοεργοδοτούμενοι, σε ένδειξη συμπαράστασης, να μην εργαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας. Ταυτόχρονα καλεί την Επίσημη Πλευρά να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των πιο πάνω θεμάτων και την αναβάθμιση του θεσμού, το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε περισσότερα
Eπαναλειτουργία των εξοχικών κατοικιών ΠΟΕΔ στις Πλάτρες (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)

Επαναλειτουργούν τα εξοχικά μας στις Πλάτρες, κρατήσεις μελών μέσω της ιστοσελίδας μας για την περίοδο 10/5/21 - 17/6/2021

Διαβάστε περισσότερα
Επ’ αόριστον απεργία στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΥΠΠΑΝ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Σε επ΄αόριστον απεργία κατέρχονται από την Τρίτη 11/5/2021 όλοι οι εκπαιδευτικοί των Απογευματινών και Βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ (Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Μουσικά Σχολεία, Προπαρασκευαστική Μαθητεία, Βραδινά Τεχνικών Σχολών, κλπ) μετά από την εξάντληση του χρονικού περιθωρίου που δόθηκε για να τοποθετηθεί η κυβέρνηση στα όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την κατάργηση του καθεστώτος απασχόλησης της αγοράς υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ και την επαναφορά σε μισθωτή απασχόληση.

Διαβάστε περισσότερα
Επιτακτική παραμένει η ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ εν όψει της ολοκλήρωσης της φετινής σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς που ταλαιπώρησε όχι μόνο την κοινωνία αλλά και τα σχολεία μας, σημειώνει ότι παραμένει επιτακτική η ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Διαβάστε περισσότερα
Μήνυμα ΠΟΕΔ με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς: χρέος μας η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 1 Μαΐου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ΠΟΕΔ απευθύνει προς τα μέλη της, καθώς και προς όλους τους εργαζομένους, μήνυμα αγώνα, αλληλεγγύης και προσήλωσης στις συνδικαλιστικές αρχές και αξίες

Διαβάστε περισσότερα
Ύστατος χαιρετισμός στον Βάσο Λυσσαρίδη (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του πολιτικού, πρώην προέδρου της Βουλής, Ιατρού, Λογοτέχνη και αγωνιστή Βάσου Λυσσαρίδη. Ο εκπαιδευτικός κόσμος αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο του εκλιπόντος, εκφράζει την εκτίμηση για την προσφορά του Βάσου Λυσσαρίδη στη Δημοκρατία και στην πατρίδα γενικότερα. Η ζωή του ήταν μια διαρκής προσφορά και ένας διαρκής αγώνας για την Κύπρο και την ελευθερία του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα
Θέση Δ.Σ. ΠΟΕΔ (22 Απριλίου) για Εκπαιδευτικές Πολιτικές που έχει εξαγγείλει πρόσφατα το ΥΠΠΑΝ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, στη συνεδρία του ημερομηνίας 22/04/2021, εξέτασε τις νέες εκπαιδευτικές πολιτικές τις οποίες ανακοίνωσε το ΥΠΠΑΝ και αφορούν μαθητές/ριες με μεταναστευτική βιογραφία, τα μέτρα στήριξης σχολείων Ορεινών και Απομακρυσμένων Περιοχών, την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Λειτουργικού Αναλφαβητισμού.

Διαβάστε περισσότερα
Πασχαλινές ευχές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειές τους αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Διαβάστε περισσότερα
Solidarity with the ETUCE Member organisation in Turkey, Egitim-Sen (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Together with Egitim-Sen - ETUCE member organisation in Turkey - POED calls on you to reverse your decision to pull out of Constantinople Convention on Prevention of Violence against Women and Domestic Violence and reaffirm your international commitment to protect and promote women’s and girls’ human rights and to preserve and defend universal and fundamental values.

Διαβάστε περισσότερα
Page 7 of 100First   Previous   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •