ΘΕΜΑ: Απεργία ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Σας ενημερώνουμε πως το ΔΣ της Οργάνωσης συνήλθε την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου και έχει αποφασίσει διήμερη απεργία διαμαρτυρίας για το Θέμα που προέκυψε μετά τις ετσιθελικές και απαράδεκτες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου 2018, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018, γι αυτό και καλείστε όπως να μη προσέλθετε στον χώρο εργασίας σας.
Διαβάστε περισσότερα
|
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ – ΠΟΕΔ προσκαλούν τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη την οποία διοργανώνουν τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, στις 15:00 στο οίκημα της ΠΟΕΔ στην Αγλαντζιά.
Διαβάστε περισσότερα
|
EKTAKTH ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
Την Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου, 2018, θα διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ των μελών της ΠΟΕΔ, με σκοπό την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. της Οργάνωσης για λήψη μέτρων αντίδρασης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμμένει στην μονομερή και ετσιθελική της απόφαση για εφαρμογή των τεσσάρων μέτρων που πλήττουν την ποιότητα του δημόσιου σχολείου, τα οποία αποφασίστηκαν χωρίς να διεξαχθεί ο ενδεδειγμένος θεσμικός διάλογος
Διαβάστε περισσότερα
|
Οδηγίες ΠΟΕΔ προς όλα τα μέλη (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018) (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ) |
Κατεβάστε το αρχείο: Οδηγίες προς τα μέλη
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ, ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !
Η εγκύκλιος να διαβαστεί και να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρία του Διδασκαλικού Συλλόγου το πρωί της Δευτέρας, 3 Σεπτεμβρίου 2018.
Διαβάστε περισσότερα
|
Απάντηση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην επιστολή του Υπουργού Παιδείας (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
Μετά τις συνεδρίες των συλλογικών μας σωμάτων θα είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας από κοινού και οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, για να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που έχουμε λάβει σχετικά. Ως εκ τούτου, η συνάντηση μαζί σας εισηγούμαστε να γίνει την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 στις 15:00, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εσωτερικές μας διαδικασίες. Στη συνάντηση αυτή, θα απαντήσουμε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα σε όσα μας έχετε αποστείλει και θα υποβάλουμε τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί εξαιτίας των μονομερών και ετσιθελικών αποφάσεων που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας στις 2 Ιουλίου 2018 και επικύρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018, χωρίς διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως οφείλατε να πράξετε.
Διαβάστε περισσότερα
|
ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ ενωμένες υλοποιούν τις αποφάσεις τους (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
Προκλητικά απαράδεκτη είναι η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στις εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Δυστυχώς, η επιστολή αυτή δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος εμμένει δογματικά στις αρχικές του θέσεις.
Διαβάστε περισσότερα
|
Απάντηση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην επιστολή του Υπουργείου Παιδείας (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
Σε απάντηση της επιστολής σας, ημερομηνίας 6 Αυγούστου 2018 στην οποία περιλαμβάνονται και οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και σε συνέχεια της σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στις 5 Αυγούστου 2018, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Διαβάστε περισσότερα
|
Εκατοντάδες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μετά και το Υπουργικό της 4ης Ιουλίου 2018 (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) |
Παρά τα όσα δημόσια διαβεβαίωναν οι νυν και τέως Υπουργοί Παιδείας κ. Χαμπιαούρης και κ. Καδής ότι δεν θα μείνουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από όσους εργάζονταν πέρσι, δυστυχώς οι ανησυχίες που πολλές φορές είχαμε εκφράσει, έχουν επιβεβαιωθεί. Τα μέτρα για τον δήθεν εξορθολογισμό της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τα οποία αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (4 Ιουλίου 2018), έχουν αυξήσει δραματικά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που δεν θα διοριστούν φέτος και θα μείνουν άνεργοι. Στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 150 εκπαιδευτικούς. Αθροιστικά, οι εκπαιδευτικοί που θα μείνουν άνεργοι φέτος από όλες τις βαθμίδες είναι 300!
Διαβάστε περισσότερα
|
ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ: Δυστυχώς δεν άρχισε ο διάλογος σήμερα (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018) |
Από τα πιο πάνω είναι σαφές ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, με δική του ευθύνη, έχει περιορίσει ασφυκτικά το χρονικό πλαίσιο του διαλόγου από πέντε σε τρεις μόνο μέρες, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να κωλυσιεργεί ως προς το θέμα της κατάθεσης στο τραπέζι του διαλόγου όλων των ποσοτικών δεδομένων που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές ανάγκες, επί των οποίων θα πρέπει να διεξαχθεί ο διάλογος.
Διαβάστε περισσότερα
|
ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ: Απαράδεκτη, προκλητική και σκόπιμη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018) |
Με στωικότητα αντιμετωπίζουν, για άλλη μια φορά, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ την απαράδεκτη, προκλητική και σκόπιμη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας, η οποία σχετίζεται με τη συνάντηση που είχαν με τον ΠτΔ την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018. Για πολλοστή φορά τους τελευταίους τρεις μήνες γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με στημένα παιχνίδια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας.
Διαβάστε περισσότερα
|