Τελευταίες Ειδήσεις
Δημιουργία Ιστορικού Αρχείου Ελληνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και στην αναφερόμενη σε αυτό εγκύκλιο ημερομηνίας 10 Νοεμβρίου 2022, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα: Η δημιουργία Ιστορικού Αρχείου Ελληνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου, είναι ένα πολύ σπουδαίο και σημαντικό εγχείρημα. Αναντίλεκτα είναι κάτι το οποίο απουσιάζει από τη χώρα μας, πέραν ιδιωτικών πρωτοβουλιών και προσπαθειών. Σημειώνουμε δε ότι ως Οργάνωση, μέσα από τη δημιουργία του Μουσείου Εκπαίδευσης – ΠΟΕΔ, δηλώσαμε και δηλώνουμε τη στήριξή μας στην προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης στις επόμενες γενεές, της ιστορίας της Ελληνικής Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα
Αποτελέσματα Παγκύπριων Καταστατικών Συνελεύσεων ΠΟΕΔ–Δεκέμβριος 2022 (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι Παγκύπριες Καταστατικές Συνελεύσεις ΠΟΕΔ, με σημαντική προσέλευση των μελών της Οργάνωσης. Συγκεκριμένα προσήλθαν στις κάλπες 2800 μέλη, υπερψηφίζοντας την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, με ποσοστό πέραν του 96% θετικές ψήφοι. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα, που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν, προσήλθαν στις κάλπες και με την ψήφο τους, εξουσιοδότησαν την Οργάνωση να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της.

Διαβάστε περισσότερα
Πολιτιστική Επιτροπή ΠΟΕΔ Αμμοχώστου: “Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ” (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022) (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

Η ΠΟΕΔ Αμμοχώστου προσφέρει το θεατρικό έργο: “Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ”. Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο, βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου Καδή, που πραγματεύεται το πολύ ευαίσθητο και πιο επίκαιρο από ποτέ, ζήτημα της προσφυγιάς μέσα από τα παιδικά μάτια της Σαβέλ.

Διαβάστε περισσότερα
Καταστατικές Γενικές Συνελεύσεις - Τοποθετήσεις Κινήσεων ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή Ενημερωτική Γενική Συνέλευση των Μελών, για την Παγκύπρια Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15  Δεκεμβρίου 2022.  Διαβάσετε τις τοποθετήσεις των προέδρων των τεσσάρων Κινήσεων: 

Διαβάστε περισσότερα
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΕΔ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - Περιδιάβαση στο Κάβο Γκρέκο (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022) (ΕΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

Η Αθλητική Επιτροπή της ΠΟΕΔ Αμμοχώστου διοργανώνει τη δράση: "Περιδιάβαση στο Κάβο Γκρέκο - Περπατώντας στο μονοπάτι της φύσης γύρω από τον λόφο “Κάβο”

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Καταστατικές Συνελεύσεις στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022 (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε χθεσινή του συνεδρία, επικύρωσε το ψήφισμα που αφορά την Παγκύπρια Καταστατική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15  Δεκεμβρίου 2022.  Με τις προτεινόμενες αλλαγές το ΔΣ ΠΟΕΔ στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της Οργάνωσης και στην αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της, με σκοπό την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα. Σημειώνουμε ότι πριν από την ψηφοφορία, θα προηγηθεί Διαδικτυακή Ενημερωτική Γενική Συνέλευση των Μελών, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:30.

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τη Νομοθεσία που ψηφίστηκε για την προς τα κάτω επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022) (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ)

Η ΠΟΕΔ σε σχέση με το Νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2022 από την ολομέλεια της Βουλής και αφορά την προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας πρόσβασης των παιδιών σε Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των 4 ετών, σημειώνει τα ακόλουθα...

Διαβάστε περισσότερα
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022) (ΠΟΕΔ & Οικονομία)

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της προκήρυξης, το συνοδευτικό κείμενο και το ψήφισμα της Καταστατικής Παγκύπριας Συνέλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΣΥΝAΠΤΟΜΕΝΑ: 

1.  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ,

2. ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ

3. ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔ 

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: εκλογικά κέντρα για ψηφοφορία στο πλαίσιο της Παγκύπριας Καταστατικής Συνέλευσης (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΕΕ ΛΕΜΕΣΟΥ), (ΕΕ ΠΑΦΟΥ), (ΕΕ ΛΑΡΝΑΚΑΣ), (ΕΕ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ), (ΕΕ ΜΟΡΦΟΥ)

Η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει τα μέλη της για τα ακόλουθα:

  1. Η ψηφοφορία για τις καταστατικές αλλαγές θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022.
  2. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί και τις 3 μέρες, μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.
  3. Καλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων μας όπως προβούν σε διευθετήσεις για να μπορέσουν να προσέλθουν τα μέλη ΠΟΕΔ σε ένα από τα 16 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.
Διαβάστε περισσότερα
Αναβολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τις οργανικές θέσεις: επιστολή από ΥΠΑΝ (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ ανακοινώνουν την αναβολή της κοινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το θέμα της αύξησης των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων στην Εκπαίδευση, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022, στο ΥΠΑΝ. Η εκδήλωση αναβάλλεται, εν αναμονή της επίσημης ενημέρωσης των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων από πλευράς ΥΠΑΝ εντός Δεκεμβρίου, μετά από γραπτή δέσμευση του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΑΝ σε σχετική επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα
Page 9 of 100First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •