Τελευταίες Ειδήσεις
Διάλεξη Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά - ΠΟΕΔ Λευκωσίας (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Διάλεξη Πρώτων Βοηθειών σε παιδιά - ΠΟΕΔ Λευκωσίας 

Διαβάστε περισσότερα
ΠΟΕΔ: Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023 (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, η ΠΟΕΔ σας απευθύνει εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς και σας εύχεται καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά. Ευχή όλων μας η φετινή σχολική χρονιά να μην επηρεαστεί από την πανδημία και τα σχολεία μας να επανέλθουν πλήρως στην κανονικότητά τους. Τις τρεις προηγούμενες σχολικές χρονιές, χιλιάδες εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία, καταβάλλοντας υπέρμετρο ζήλο και προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα
Έναρξη Σχολικής Χρονιάς 2022-23 - ΠΟΕΔ Λευκωσίας (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022) (ΕΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)

Με τη βοήθεια του Θεού αρχίζουμε τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023. Κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά κι από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα μετά τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και των δυσάρεστων συνεπειών που αυτή επέφερε σε κάθε τομέα της ζωής μας. Όλοι και όλες, βιώσαμε ανατροπές, προσαρμοστήκαμε σε καταστάσεις που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε 3 χρόνια πριν, θρηνήσαμε απώλειες, δοκιμάσαμε νέες μεθόδους και τρόπους για να λύσουμε καθημερινά μας προβλήματα, υιοθετήσαμε καινοτομίες, εργαλεία και με κόπο φτάσαμε ως εδώ, με την πεποίθηση ότι τα πράγματα επιτέλους θα είναι καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα
Πρόγραμμα επιβράβευσης ΠΟΕΔ και Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ) (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλουμε προς διάφορες εταιρείες για παροχή εκπτώσεων στα μέλη της ΠΟΕΔ, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει επιστροφή μετρητών σε καύσιμα ή/και άλλα προϊόντα της επιλογής σας, από όλα τα πρατήρια της ΕΚΟ παγκύπρια.

Διαβάστε περισσότερα
Ανάγκη δημιουργίας νέων Οργανικών θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και λήψης αποφάσεων για την εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ καταθέτουν για άλλη μια φορά τη θέση τους για άμεση δημιουργία νέων Οργανικών Θέσεων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Ο μεγάλος αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών, που καταγράφεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων, με τα κυριότερα να αφορούν την καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, την έλλειψη σταθερότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος που συνοδεύει τον διορισμό με σύμβαση για πολλά χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα
Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας νέων Οργανικών θέσεων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική-Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση) – Μονιμοποιήσεις (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει ο αριθμός έκτακτων εκπαιδευτικών, επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη για αύξηση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών λειτουργών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Απαραίτητη επίσης είναι η αύξηση των διευθυντικών θέσεων (Διευθυντών/ντριών και Βοηθών Διευθυντών/ντριών) στην Προδημοτική Εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα
Αποστολή αντικαταστατών στη θέση εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν από την Παρασκευή 9/9/2022 (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022) (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ζητούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης των  εκπαιδευτικών  που θα απουσιάζουν από την εργασία τους τη Δευτέρα, 12/9/2022, μέρα κατά την οποία προσέρχονται οι μαθητές/ριες στις σχολικές τους μονάδες, από την Παρασκευή 9/9/2022.

Διαβάστε περισσότερα
Αποτίμηση δράσεων Επαρχιακού Γραφείου ΠΟΕΔ Λάρνακας για τη σχολική χρονιά 2021-2022: (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022) (ΕΕ ΛΑΡΝΑΚΑΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ), (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)
Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Γενικό Διευθυντή ΥΠΑΝ για Καθεστώς εργοδότησης εκπαιδευτικών που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022) (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)
Διαβάστε περισσότερα
Επιτακτική ανάγκη βελτίωσης και σωστής εφαρμογής, της πολιτικής εκμάθησης της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας στα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ αναγνωρίζει τη σημασία και τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει το πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε.+ για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και ιδιαίτερα των παιδιών. Για να μπορεί όμως το πρόγραμμα να επιτύχει τον σκοπό του και να επωφεληθούν οι μαθητές/τριες, πρέπει να λειτουργήσει κάτω από ορθές βάσεις.

Διαβάστε περισσότερα
Page 9 of 100First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •