Τελευταίες Ειδήσεις
Επιστολή Εκπαιδευτικών Οργανώσεων σε Υπουργό Υγείας: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών σε προαιρετική βάση (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της επιστολής που σας έχουμε αποστείλει αλλά και της δημόσιας συζήτησης που γίνεται και αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ προς ΔΔΕ: Άμεσες ενέργειες για κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια δυσκολία των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν επαρκώς στις έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, ζητούμε όπως προχωρήσετε άμεσα σε ενέργειες για υλοποίηση των πιο κάτω εισηγήσεών μας.

Διαβάστε περισσότερα
38. Οδηγίες ΠΟΕΔ για αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Σχετικά με τη συμπλήρωση της Σχολικής Έκθεσης Προόδου (Σ.Ε.Π.), η οποία θα συμπληρωθεί από τους συναδέλφους εντός Μαρτίου, η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει τα πιο κάτω.

Διαβάστε περισσότερα
Κοινή διακήρυξη των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις της Κύπρου, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνδικάτων για την Εκπαίδευση - ETUCE, με αφορμή την 8η  Μαρτίου, η οποία είναι η ημέρα του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των γυναικών, χαιρετίζουν για μία ακόμη φορά όλες τις εργαζόμενες γυναίκες και διακηρύττουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ισότητα των φύλων ακολουθώντας όλα τα θεμελιώδη βήματα προς την ανάπτυξη της πολιτικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των γυναικών με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση αποκοπής για το Ταμείο Αλληλεγγύης και Βοήθειας για τα μέλη οικογενειών αποθνησκόντων δασκάλων (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021) (ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Τον Μάρτιο θα γίνει αποκοπή από όλα τα μέλη του Ταμείου του ποσού των €17,  που αποτελεί τη συνεισφορά για βοήθεια και αρωγή των μελών της οικογένειας του /αποβιώσαντος μέλους Χρυστάλλας Παπαπαναγιώτου Καραγιώργη, η οποία απεβίωσε στις 07/10/2020.

Διαβάστε περισσότερα
Σημεία δειγματοληψίας μόνο για εκπαιδευτικούς, το Σάββατο 6/3/2021 (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021) (ΔΕΛΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)

H ΠΟΕΔ ενημερώνει ότι, ύστερα από διευθετήσεις που έγιναν με το Υπουργείο Υγείας, το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, θα υπάρχουν συνεργεία σε σημεία δειγματοληψίας σε όλη την Κύπρο, ΜΟΝΟ για τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και των υπόλοιπων εργαζομένων στα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ ενημερώνει τα μέλη της για την Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας με τίτλο: «Ιστορίες να ονειρεύεσαι…! Τα παραμύθια ‘αγγίζουν’ τις Καλές Τέχνες: Αρχιτεκτονική, Ζωγραφική, Θέατρο, Λογοτεχνία Μουσική, Χορός!»

Διαβάστε περισσότερα
Αναστολή των μέτρων που αφορούν τη Σχολική Έκθεση Προόδου (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σε συνεδρία του στις 25 Φεβρουαρίου, αποφάσισε όπως προχωρήσει σε αναστολή των μέτρων σχετικά με τη Σχολική Έκθεση Προόδου (ΣΕΠ), ενόψει και της επικείμενης ολοκλήρωσης του διαλόγου με το ΥΠΠΑΝ για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος επέκτασης του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος. Για τον λόγο αυτό έχει ήδη οριστεί συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ, την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα
Χρήση της Ηλεκτρονικής Πύλης Επαγγελματικής Μάθησης για τη σχολική χρονιά 2020-2021 (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

O ενδιάμεσος απολογισμός θα συμπληρωθεί μόνον από τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και στις οποίες έχει παραχωρηθεί διδακτικός χρόνος για την υλοποίησή του.

Διαβάστε περισσότερα
Απαράδεκτη και καταδικαστέα η προσπάθεια στοχοποίησης εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που υπάρχει ευρύτερα στην κοινωνία θα επηρεάζει αναπόφευκτα και τα σχολεία μας, τα οποία αποτελούν κομμάτι ολόκληρης της κοινωνίας. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι η εμφανής προσπάθεια στοχοποίησης των εκπαιδευτικών για τη διασπορά του ιού είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Διαβάστε περισσότερα
Page 9 of 100First   Previous   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •