Τελευταίες Ειδήσεις
Ακύρωση διεξαγωγής εράνων για τους οποίους εξασφαλίστηκαν σχετικές άδειες (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) ανακοινώνει ότι οι έρανοι με Άδεια Διενέργειας Εράνου με αρ. Ν.Π.8/2019 προς όφελος του/της εκπαιδευτικού Α.Σ. και Ν.Π. 10/2019 προς όφελος του/της εκπαιδευτικού Μ.Κ. για τους οποίους η Οργάνωση εξασφάλισε άδεια σύμφωνα με τον περί Διενέργειας Εράνων Νόμο δεν θα διεξαχθούν.  

 

                                                                                                            ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Διαβάστε περισσότερα
Απαράδεκτη και άδικη η απόφαση του ΥΠΠΑΝ για τα παιδιά με αναπηρίες (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ εξέφρασε την ετοιμότητά της να υποδεχτεί όλα τα παιδιά στις αίθουσες διδασκαλίας με την επαναλειτουργία των σχολείων και καλούσε πεισματικά το ΥΠΠΑΝ να προχωρήσει σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα τόσο για τη δημοτική όσο και για την Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.  Κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας πρωτίστως στα ίδια τα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας μέσα από διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους να εξευρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα φέρουν όλα τα παιδιά στις αίθουσες διδασκαλίας.

Διαβάστε περισσότερα
Έρευνα ΠΟΕΔ για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας σχολείων (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)
Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολείων όπως συμπληρώσουν το συντομότερο δυνατό το πιο κάτω ερωτηματολόγιο για προβλήματα που παρουσιάζονται με το άνοιγμα των σχολείων:
Διαβάστε περισσότερα
Ενημερωτικό σημείωμα προς συναδέλφους και συναδέλφισσες για Ευπαθείς Ομάδες Εκπαιδευτικών και Ειδική Άδεια για φροντίδα τέκνου (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Μαΐου 2020) (ΔΕΛΤΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)

Εκπαιδευτικοί που Ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες Πληθυσμού Κατηγορίας Α :  Βάσει του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 29 Απριλίου 2020                                    ( https://www.pio.gov.cy/coronavirus/press/29042020_9.pdf ), αλλά και της γραπτής ενημέρωσης που έλαβαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες Πληθυσμού Κατηγορίας Α, μπορούν να εργαστούν με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρίσκονται σε χώρους διδασκαλίας με μαθητές εκτός κι αν οι ίδιοι το επιθυμούν νοουμένου ότι θα το δηλώσουν γραπτώς. Μπορούν όμως να εκτελούν γραφειακές εργασίες ή τηλεδιδασκαλία από το σπίτι. Οι διευθύνσεις των σχολείων πρέπει να ζητήσουν αντικαταστάσεις για τις περιπτώσεις αυτές των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα
Σοβαρότατες ελλείψεις πριν την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Μαΐου 2020)

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ, δύο μόνο μέρες πριν την επιστροφή πενήντα χιλιάδων παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών στα δημοτικά σχολεία, επισημαίνει και καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μη αποστολή και ανάρτηση από το ΥΠΠΑΝ του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα εφαρμοστεί. Το Πρωτόκολλο που θα αποτελούσε, μάλιστα, αντικείμενο επεξήγησης, ανάλυσης και συζήτησης στις τηλεδιασκέψεις των διευθυντικών στελεχών με μέλη της Επιστημονικής-Επιδημιολογικής Ομάδας, πράγμα που εκ των πραγμάτων δεν έγινε.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ για την επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αφού συνήλθε εκτάκτως και εξέτασε την όλη κατάσταση όπως δημιουργείται τις τελευταίες μέρες, τόσο με την απόφαση της Κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων όσο και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σημειώνει τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΑΝ (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Ενδεικτικά ερωτήματα, προβληματισμοί και εισηγήσεις για διάφοραθέματα ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μας μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση ΠΟΕΔ για την επαναλειτουργία των σχολείων (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Μετά και τη δημοσιογραφική διάσκεψη του ΥΠΠΑΝ στις 8 του Μάη, για τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία, αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στην καθολική επαναλειτουργία των σχολικών μας μονάδων την 21η Μαΐου, η ΠΟΕΔ σημειώνει τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα
Βασική προϋπόθεση η ασφάλεια και υγεία, ετοιμότητα από ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ, μετά από την ενημέρωση που έτυχαν τα μέλη της Γραμματείας από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης σχετικά με τα διαμειφθέντα και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και οι οποίες μας ανακοινώθηκαν στη σύσκεψη του Προεδρικού, σημειώνει, αρχικά, τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα
Οδηγίες ΠΟΕΔ προς τα μέλη της για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 3 Μαΐου 2020) (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ)

Η δημιουργία Ιστοσελίδων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΠΑΝ. Η Ιστοσελίδα αποτελεί ένα μέσο για εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, αλλά όχι το μοναδικό ούτε και υποχρεωτικό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι και μέσα που έχουν συμπεριληφθεί στα σχέδια δράσης των σχολικών μονάδων που έχουν εγκριθεί.

Διαβάστε περισσότερα
Page 11 of 100First   Previous   6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •