Τελευταίες Ειδήσεις
Στάση εργασίας ΠΟΕΔ, την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Βάσει και των προηγούμενων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και της συντριπτικής εξουσιοδότησης της βάσης των μελών της Οργάνωσης για δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων της ΠΟΕΔ, την οποία το Δ.Σ. πήρε από τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως προχωρήσει την ερχομένη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, σε στάση εργασίας των μελών της Οργάνωσης, μεταξύ των ωρών 7:30 π.μ και 8:25 π.μ.. Ως εκ τούτου, όλα τα μέλη της ΠΟΕΔ τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα προσέλθουν στην εργασία τους στις 8:25 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα
Ανακοίνωση αποκοπής Φεβρουαρίου 2022 για το Ταμείο Αλληλεγγύης και Βοήθειας για τα μέλη οικογενειών αποθνησκόντων δασκάλων (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Τον Φεβρουάριο θα γίνει αποκοπή από όλα τα μέλη του Ταμείου του ποσού των €17,  που αποτελεί τη συνεισφορά για βοήθεια και αρωγή των μελών της οικογένειας του αποβιώσαντος μέλους Άγγελου Πετρίδη, ο οποίος απεβίωσε στις 13/1/2022. Ταυτόχρονα, όσα μέλη της ΠΟΕΔ επιθυμούν να εγγραφούν και ως μέλη του ταμείου για να συνεισφέρουν και αυτοί σε περίπτωση θανάτου μέλους του ταμείου, μπορούν να το κάνουν συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής μέλους

Διαβάστε περισσότερα
Καλούμε την Ηγεσία των Οργανωμένων Γονέων σε συμπόρευση και αποφυγή αχρείαστων αντιπαραθέσεων (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Καλούμε την ηγεσία των Οργανωμένων Γονέων να συμπορευθεί μαζί μας στη διεκδίκηση των πιο πάνω, αποφεύγοντας τις όποιες δημόσιες αχρείαστες τοποθετήσεις, που αφορούν μάλιστα στελέχη της ηγεσίας της ΠΟΕΔ σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και αναφορές που άπτονται σε θέματα της εσωτερικής λειτουργίας της ΠΟΕΔ. Τέτοιες ενέργειες δε βοηθούν με κανένα τρόπο τη διατήρηση καλού κλίματος μεταξύ μας. 

Διαβάστε περισσότερα
Μνημόσυνο Εκπαιδευτικών (Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΕ ΛΕΜΕΣΟΥ)

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ Λεμεσού με την ευκαιρία της Γιορτής των Γραμμάτων, τελούν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου το ετήσιο μνημόσυνο των αποθανόντων εκπαιδευτικών. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού κύριος Γενεθλίου Γενεθλής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή θα δεξιωθεί το εκκλησίασμα στην αίθουσα τελετών του Ναού.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή προς ΥΠΠΑΝ για ορισμό συνάντησης ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΔΣ της ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Θεωρούμε αναγκαία την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης της Γραμματείας της Οργάνωσης μαζί σας, για συζήτηση των ακόλουθων σημείων:

(1) τη λήψη ουσιαστικών μέτρων σε νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία,

(2) την υιοθέτηση ουσιαστικών και μόνιμων μέτρων για την αντικατάσταση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν καθώς και

(3) την εξαγγελία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες.

Διαβάστε περισσότερα
38. Οδηγίες ΠΟΕΔ για αξιολόγηση μαθητή/μαθήτριας (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022) (ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ)

Όσον αφορά τη Σχολική Έκθεση Προόδου (Σ.Ε.Π.), μετά από τη θετική ανταπόκριση του ΥΠΠΑΝ στο αίτημα της ΠΟΕΔ όπως δοθεί παράταση για τη συμπλήρωσή της, αναμένεται να συμπληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τη συμπλήρωσή της η ΠΟΕΔ υπενθυμίζει παλαιότερες οδηγίες της Οργάνωσης που είναι ακόμη σε ισχύ. Παράλληλα, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα σχολεία μας, η αξιολόγηση μαθητή/τριας θα ήταν καλά να συμπληρωθεί όσο πιο απλά και πρακτικά γίνεται, χωρίς να δημιουργηθεί επιπρόσθετη και αχρείαστη πίεση στους/στις εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΕΕΥ με θέμα την απευθείας ανάθεση αντικαταστάσεων από το ΥΠΠΑΝ σε εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα προγράμματα ΔΡΑΣΕ+ ή που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Με βάση το διάταγμα της 5ης Ιανουαρίου 2022, παρέχεται η δυνατότητα στο ΥΠΠΑΝ, εάν παραστεί ανάγκη, να προβαίνει σε έκτακτες ρυθμίσεις για την αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν από την εργασία τους για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία, περιλαμβανομένης και της αξιοποίησης εκπαιδευτικών που απασχολούνται ήδη σε προγράμματα αγοράς υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ. Αν και το εν λόγω μέτρο έχει εφαρμοστεί προσωρινά για να αμβλύνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων, έχουμε έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής του, τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν και αφορούν τις διαδικασίες επιλογής καθώς και τα θέματα διαφάνειας που παρουσιάζονται.

Διαβάστε περισσότερα
Αναβολή Εκδήλωσης: Μίκης Θεοδωράκης: Το Μεγαλειώδες συναπάντημα Μουσικής και Γραμμάτων (Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ ανακοινώνουν ότι λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί, αναβάλλεται και θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο η εκδήλωση: Μίκης Θεοδωράκης: Το Μεγαλειώδες συναπάντημα Μουσικής και Γραμμάτων

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της Γιορτής των Γραμμάτων, στις 7:00 μ.μ., στο Λανίτειο Θέατρο Λεμεσού και θα επαναπρογραμματιστεί μόλις η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου μας το επιτρέψει.

Διαβάστε περισσότερα
Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την επιλεκτική εφαρμογή μέτρων στα Δημόσια Σχολεία και τον απαράδεκτο διαχωρισμό της Προδημοτικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης από τη Δημοτική. Η ανομοιομορφία στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, για άλλη μια φορά, δεν έχει προσφέρει κανένα ουσιαστικό όφελος, το αντίθετο, δημιούργησε προβλήματα και εύλογες απορίες για τον τρόπο που γίνεται η διαχείρισή της.

Διαβάστε περισσότερα
Επιστολή ΠΟΕΔ σε ΥΠΠΑΝ για μισθοδοσία αντικαταστατών εκπαιδευτικών και αναγνώριση υπηρεσίας τους στις περιπτώσεις που αποτελούν θετικά κρούσματα covid-19 ή επαφές θετικών κρουσμάτων (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ), (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ)

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια των τοποθετήσεων σας στην Επιτροπή Παιδείας της βουλής, την Παρασκευή 14/01/2022, για την πρόθεση του ΥΠΠΑΝ να προχωρεί στην πληρωμή των αντικαταστατών εκπαιδευτικών αλλά και στην αναγνώριση της υπηρεσίας τους, στις περιπτώσεις που αυτοί αποτελούν θετικό κρούσμα Covid-19 ή στενή επαφή θετικού κρούσματος κατά τη διάρκεια της αντικατάστασής τους, θα σας παρακαλούσαμε όπως ενημερωθούμε ως ΠΟΕΔ για όλες τις σχετικές αποφάσεις, έτσι ώστε το συγκεκριμένο να τύχει άμεσης εφαρμογής.

Διαβάστε περισσότερα
Page 8 of 100First   Previous   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •