Τελευταίες Ειδήσεις
Απορρέοντα συνάντησης ΠΟΕΔ με Πρόεδρο Δημοκρατίας (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε στη σύσκεψη τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς, ότι με συστάσεις που έγιναν από την επιδημιολογική ομάδα και απόφαση της Κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές (πέραν αυτών της Γ Λυκείου που επιστρέφουν στα σχολεία στις 11 Μαΐου) μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία μεταξύ, 18 Μαΐου και 1 Ιουνίου, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ καλεί τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τις αιφνιδιαστικές, ανεξήγητες, αλλά και μονομερείς οδηγίες του ΥΠΠΑΝ, οι οποίες στάλθηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχολείων με την Εγκύκλιο Αρ. Φακ. 21.11.06, ημερομηνίας 23 Απριλίου 2020 με θέμα «2η φάση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Διαβάστε περισσότερα
Δωρεά €10.000 στο Υπουργείο Υγείας (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 11 Απριλίου 2020) (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Η ηγεσία της Οργάνωσης αποφάσισε να εισφέρει το ποσό των €10.000 στο Υπουργείο Υγείας για να το αξιοποιήσει κατά την κρίση του το Υπουργείο είτε για την αγορά αναλώσιμων νοσοκομειακού εξοπλισμού είτε για τεστ κορωνοϊού, είτε για κάλυψη άλλων αναγκών όπως το ίδιο θα κρίνει.

Διαβάστε περισσότερα
Οδηγίες ΠΟΕΔ για εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΔ με ΥΠΠΑΝ ) (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η συζήτηση έγινε σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα όπου και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν με θετικότατο τρόπο στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι δάσκαλοι, οι δασκάλες, οι νηπιαγωγοί και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί στο θέμα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και στη διατήρηση επαφής και επικοινωνίας με τα παιδιά που βρίσκονται στο σπίτι, μετά την αναστολή της φοίτησής τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατάφεραν να έχουν επικοινωνία και να αποστέλλουν δημιουργικές/εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε πενήντα και πλέον χιλιάδες παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα
Οδηγίες ΠΟΕΔ για τη λειτουργία των σχολείων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 7 Απριλίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

1. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΠΑΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ.

2. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ.

Διαβάστε περισσότερα
Δωρεά προστατευτικών μασκών από ΠΟΕΔ (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020) (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Η Οργάνωση, στην προσπάθεια να ενισχύσει και να βοηθήσει το κράτος στη μάχη κατά της πανδημίας ανταποκριθήκε σε μια έκκληση που έγινε για κατασκευή των προστατευτικών μασκών με τη διαφάνεια μπροστά. Αγοράσαμε υλικά και τα στείλαμε για την κατασκευή 1.000 τέτοιων μασκών σε ομάδες εθελοντών που δημιουργήθηκαν για αυτό τον σκοπό. Και αυτές οι ομάδες ενισχύθηκαν με εθελοντές εκπαιδευτικούς όπως και η ομάδα που ενίσχυσε το Υπούργειο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα
Γύρω στους 100 εθελοντές μέλη της ΠΟΕΔ αξιοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020) (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΕΔ)

Γύρω στους 100 εθελοντές, μέλη της ΠΟΕΔ, αξιοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας για να βοηθήσουν στην μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Οργάνωση να έχει στήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο οίκημα της, στην Αγλαντζιά, ένα μηχανισμό διεκπεραίωσης κάποιων διοικητικών εργασιών του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα
Οδηγίες ΠΟΕΔ για τη λειτουργία των σχολείων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της πανδημίας του Κορωνοΐου (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ) (Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020) (ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ)

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνά η πατρίδα μας λόγω της πανδημίας του Κορωνοΐου και μετά τα περιοριστικά μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση και περιορισμό αυτής, αλλά και τις οδηγίες και εξαγγελίες του ΥΠΠΑΝ για την συνέχιση της διδασκαλίας και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών μας, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας μεταφέρουμε τα εξής :

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Η ΠΟΕΔ ενημερώνει τα μέλη της ότι δεν χρειάζεται να παρουσιαστούν αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στα σχολεία, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ

Διαβάστε περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020) (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονιών με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Στη συνάντηση το ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς για την τελευταία δέσμη μέτρων που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Covid-19.  

Διαβάστε περισσότερα
Page 12 of 100First   Previous   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Next   Last   

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔ

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της πΟΕΔ

Επίσημοι Φορείς

 

Κινήσεις ΠΟΕΔ

 

              

  •  
  •  
  •